Geleceğin aracı Las Vegas'ta podyuma çıkıyor

Geleceğin aracı Las Vegas'ta podyuma çıkıyor

access_time14 Ekim 2017 06:20
İsviçreli Rispeed yeni bir konsept hazırladı. Şasi üzerine konulan farklı gövdelerle araç ticari araca, toplu taşıma aracına, otomobile ya da mobil ofise dönüşebiliyor

Bugün geleneksel otomobil üreticileri şasi ve gövdeyi evlendirirken, İsviçreli Rinspeed şirketinin ‘Snap’ isimli yeni konsepti şasi ve gövde arasında yalnızca geçici bir dostluk amaçlamış. Yani şasinin üstüne konulan farklı gövdelerle aracı bir ticari araçtan, toplum taşıma aracına, otomobilden, mobil ofise kadar istediğiniz şekle sokabiliyorsunuz.

1977 yılında kurulan ve o tarihten beri geleceğe yönelik konsept otomobiller geliştiren İsviçreli Rinspeed şirketi bu yıl 30’uncu yaşını kutluyor. Firmanın enİşte geleceğin aracı
önemli özelliği yarattığı konsept otomobillerin üzerinde, birbirinden bağımsız birçok dünyaca ünlü otomobil ve teknoloji firmasından faydalanıyor olması.

Yani başka bir deyişle İsviçreli şirket otomobillerin gelecekte nasıl olacağının en gerçekçi görünümlerini geliştirip, sergiliyor. Bu firma bugüne kadar büyük ses getiren konsept modellerini her yıl sadece mart ayında düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilerken 2018’de bir ilke imza atarak yeni konseptini Las Vegas’ta düzenlenen teknoloji fuarı CES’te sergileyeceğini açıkladı. Bilmeyenler için otomobil ve teknolojinin iç içe girmesiyle birlikte bu yıl CES’te tam 10 otomotiv üreticisi geleceğe ışık tutan modellerini ilk kez sergilemişti.

OTONOM VE ELEKTRİKLİ

Rinspeed’in ocak ayında CES’te sergileyeceği son konseptinin ismi ise ‘Snap.’ Bu ilginç konsept gelecekte otonom yani sürücüsüz ve elektrikli araçların hızla yaygınlaşacağından yola çıkarak geliştirilmiş.

Kalabalık şehirlerde tıkanıklığı ve kirliliği azaltmayı amaçlan bu yeni konseptin en önemli özelliği ise şasisinin üzerine farklı gövde tiplerini koyarak aracı istediğiniz şekilde değiştirebiliyorsunuz. Yani şasinin üstüne konulan farklı gövdelerle aracı bir ticari araçtan, toplum taşıma aracına, otomobilden mobil ofise kadar istediğiniz şekilde değiştirebiliyorsunuz. Bu tip konseptler aslında bugüne kadar bir kaç kez farklı firmalar tarafından geliştirildi ama Rinspeed firmasının konseptinin rahatlıkla seri üretime geçebileceği sinyalini verdi. Önceki pek çok Rinspeed konsepti gibi, Snap konseptinin de tamamen otonom olduğu ve tamamen elektrikli bir güç aktarma organına sahip olduğu açıklandı. (Hürriyet / Emre Özpeynirci)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)