Goodyear'da görev değişikliği

Goodyear'da görev değişikliği

access_time27 Temmuz 2015 11:57
Goodyear Lastikleri'nin Genel Müdürü Pietro Saletta oldu
Temmuz 2012’den bu yana Goodyear Lastikleri T.A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü’nü üstlenen Emin Özkan, görevini 8 Temmuz 2015 itibariyle Pietro Saletta’ya devretti. Pietro Saletta, lastik endüstrisinde kapsamlı liderlik tecrübesinin yanı sıra, hem tüketici hem de ticari lastik iş birimlerine ilişkin deneyimlere sahip.

Goodyear’a 1996 yılında İtalya’da Tüketici Lastikleri Ürün Müdürü olarak katılan Saletta, sonrasında Avrupa Kamyon Lastikleri Pazarlama Direktörü, İtalya Tüketici ve Motosiklet Lastikleri Direktörü, EMEA (Avrupa, Orta Doğu, Afrika) Bölgesi Satış ve Pazarlama Direktörü ve İberya Genel Müdürlüğü gibi birçok uluslararası liderlik rolünü üstlendi.

Saletta, Ocak 2013’ten bu yana, EMEA (Avrupa, Orta Doğu, Afrika) Bölgesi Tüketici Lastikleri Satış Genel Müdürlüğü görevini sürdürüyordu. Türkiye’deki yeni görevi ile Goodyear Yükselen Pazarlar Liderlik Takımı’nın bir üyesi olan Pietro Saletta, Goodyear Lastikleri T.A.Ş. Yönetim Kurulu’nda da yer alacak.

Roma La Sapienza Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği yüksek lisansını tamamlayan Pietro Saletta  anadili olan İtalyanca’nın yanı sıra İngilizce ve İspanyolca biliyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)