Göz sensörlü otomobillerin üretimine başlanıyor

Göz sensörlü otomobillerin üretimine başlanıyor

access_time01 Eylül 2014 11:30
ABD'li otomotiv devi General Motors gelecekte otomobillerde standart olma potansiyeline sahip bir teknolojiyi hayata geçiriyor
Göz sensörlerine sahip yüzbinlerce otomobil önümüzdeki yıllarda üretilip satışa sunulacak. Bu sensörlere sahip olan otomobiller sürüş sırasında cep telefonu ile konuşan, mesaj atan veya makyaj yapan sürücüleri uyaracak. Otomobilini sürerken cep telefonundan mesaj atmaya çalışanlar ya da direksiyon başında makyaj yapanlar dikkat! ABD'li otomotiv devi General Motors otomobillerde devrim sayılabilecek değişikliği hayata geçiriyor.

General Motors sürücünün gözünü takip eden sensörlerle donatılmış araçların seri üretimine geçeceğini açıkladı. Sürücünün gözünü ve baş hareketlerini takip edecek sensörler sayesinde otomobil sürücüye "dikkatinin dağıldığı" uyarısını yapacak.

General Motors'un tedarikçilerinden olan Takata firması bu proje ile ilgili Avustralyalı sensör teknolojisi şirketi Seeing Machines ile anlaşmayı tamamladı.

500 BİN ARAÇ ÜRETİLECEK

Anlaşma kapsamında GM'nin önümüzdeki 3-5 sene içinde üreteceği 500 bin aracında bu sensörler ve uyarı sistemi yer alacak. Sensörler sürücünün başını ve gözünü takip ederken sürücünün belli bir süre gözünü yoldan ayırması, aynalara bakmaması durumunda uyarı verecek.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)