Hannover'e Türkiye damgası

Hannover'e Türkiye damgası

access_time25 Eylül 2014 03:15
Avrupa’nın en önemli ticari araç fuarı olan Hannover’de Türkiye’den üreticilerin ağırlığı hissedildi
Almanya’nın Hannover kentinde bu yıl 65. kez gerçekleştirilen IAA Ticari Araçlar Fuarı, Türk ana ve yan sanayi üreticilerinin adeta akınına uğradı. Fuarda Tofaş tarafından yenilenen Doblo’nun yanı sıra yine Bursa’da Karsan tarafından Hyundai için üretimine başlanacak H350’nin de dünya tanıtımları yapıldı.
Tofaş’ın toplamda 268 milyon euro ek yatırımla yenileyip, aynı zamanda ABD pazarı için de geliştirdiği Doblo, eskisinden farklı bir ön görünüme kavuşurken, iç mekanda da bazı farklılıklar yaşıyor. Göstergeler ve direksiyon simidi değişen Doblo’da, donanım seçenekleri zenginleştirilmiş. Yenilenen Doblo’nun motor seçeneklerinin de, yakıt tüketiminin düşürülmesi amacıyla gözden geçirldiği belirtiliyor.
Yenileme ve ABD kıtasına hazırlama süreci 24 ayda tamamlanan Doblo, Amerika ve Kanada pazarlarına “RAM” markası ve “Promaster City” adıyla Bursa’dan ihraç edilecek.

Gölcüklü Ford’lar dizisi
Ford Avrupa’nın önemli kozları olan, Gölcük’te üretilen yeni nesil Transit ve Courier modelleri de, Hannover Fuarı’ndaki yerlerini aldı. Fuarda Transit Kamyonet modellerinin iki yeni versiyonu da, ilk kez sergilendi. Transit Kamyonet’in arkada ikinci sıra koltuk bulunan “Çift Kabin” versiyonunun yanında, gelmiş geçmiş en uzun seri üretim Transit unvanını elde eden Ekstra Uzun “Super Jumbo” da yerini aldı. Tek Kabinli Super Jumbo Transit Kamyonet’te, tamamen orijinal, yan bölümleri açılabilen 5.2 m uzunluk ve 11.5 metrekare’lik yükleme alanına sahip kasa bulunuyor. Aracın toplam uzunluğu 7.8 metre.

Hyundai’nin Bursalı ticarisi
Koreli Hyundai’nin ticari araç bölümüyle yapılan anlaşma uyarınca, Karsan’ın Bursa tesisinde üretimine başlanacak yeni H350 orta sınıf ticari aracın dünya tanıtımı da Hannover’de yapıldı. Minibüs, Van ve kasalı kamyonet olarak üretilecek H350, Avrupa’ya sadece Bursa’dan ihraç edilecek. 7 yılda 200 bin adedin üzerinde H350 üretilmesi planlanırken, üretimin, yılda yaklaşık 30 bin adede kadar çıkması hedefleniyor. Karsan, fuarda aynı zamanda tamamen kendi geliştirdiği ve kendi markasıyla ürettiği Jest minibüsün yanı sıra Atak ile star araçlarını da sergiledi. Şirket, Karsan markalı araçlar için de 19 ülkede satış ve satış sonrası yapılanmasını sürdürdüğünü bildirdi.

Temsa ve Otokar da oradaydı
Sabancı Grubu bünyesindeki Temsa, yeni nesil Euro6 motorlu 5 farklı otobüs modelini Hannover’de sergiliyor. Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, Euro6 motorlu ürünleriyle Avrupa’daki iddialarını sürdüreceklerini, üç yıldır sürdürdükleri ar-ge çalışmaları sayesinde 3 farklı pazara yönelik 9 yeni ürün hazırladıklarını belirtti. Çelik, 2015’te de Türkiye pazarına 4 yeni ürün sunacaklarını sözlerine ekledi.

Avrupalı Sultan
Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar ise, fuarda çevreci Euro6 motorlu otobüs ailesini tanıtırken, Sultan’ın Avrupa pazarına özel geliştirilen yeni VIP donanımlı modelini de ilk kez sergiledi.
Avrupalı müşterilerine daha yakın olmak amacıyla 2011’de Fransa merkezli olarak Otokar Europe şirketi kuran Otokar, bu yıl kasım ayında gerçekleştirilecek “Birmingham Eurobus Expo Fuarı”na katılarak İngiltere pazarı için geliştirilen sağdan direksiyonlu ürünlerini de tanıtacak.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)