Harley-Davidson'dan Alman devine milyar dolarlık teklif

Harley-Davidson'dan Alman devine milyar dolarlık teklif

access_time22 Haziran 2017 13:36
Kaynaklardan gelen bilgilere göre yaklaşık iki aydır konuşulan Volkswagen Ducati‘nin satış sürecine Amerikalı dev Harley-Davidson da dahil olmaya hazırlanıyor.

Volkswagen grubu bünyesinde hayatına devam eden İtalyan motosiklet üreticisi Ducati‘nin satışıyla ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Buna göre Harley-Davidson Ducati'yi satın almak için milyar dolarlık bir teklife hazırlanıyor.

Emisyon skandalı yüzünden mali sıkıntılar yaşayan grubun geçtiğimiz dönemde aldığı tedbir ve attığı adımların ardından gündeme gelen haberlerde Volkswagen cephesinin Ducati’yi elden çıkarmak için talep ettiği rakamın 1,5 milyar euro civarında olduğu masada görünen muhtemel ilk müşterilerinse Çin merkezli markalarla birlikte Hindistan merkezli Hero ve Aston Martin’i 2007 yılında finanse eden Kuveyt ve Amerikan ortaklı konsorsiyum olduğu ortaya çıkmıştı. Aradan geçen iki aylık sürecin ardından gündeme gelen yeni iddia ise ortalığı çok daha fazla hareketlendirecek gibi gözüküyor.

Hüriiyet'te yer alan habere göre bu ortaya çıkan bilgilerin izinden giden Harley-Davidson sürece ortak olarak Ducati’yi kendi bünyesine katmak için harekete geçmeye hazırlanıyor. 1,67 milyar dolarlık bir teklifle Volkswagen grubunun kapısını çalmaya hazırlandığı ifade edilen Harley bu satın almayla birlikte pazar payını önemli oranda artırma peşinde.

İddialara göre Harley-Davidson ile birlikte masaya oturmaya hazırlanan bir diğer yeni markaysa Hindistan merkezli Bajaj. Motosiklet tutkunlarının merakla beklediği sürecin sonunda gülen tarafın kim olacağı gizemini korurken bir kesim şimdiden bu satın almanın Harley-Davidson tarafından yapılarak ortaya çok daha güzel makinelerin çıkmasını dilemeye başladı bile. Bekleyip göreceğiz.

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Motosiklet satışları otomobili solladı

Motosiklet satışları otomobili solladı

access_time22 Mart 2024 11:43

Motosiklet pazarı 2 ayda yüzde 87 büyüdü. Motosiklet sektörü 2024'te yıllık 1,5 milyon adetle rekor motosiklet satışının gerçekleşmesini bekliyor.

Trafiğe kayıtlı motosiklet sayısında büyük artış

Trafiğe kayıtlı motosiklet sayısında büyük artış

access_time26 Ocak 2024 13:20

Trafiğe kaydettirilen motosikletlerin sayısı, geçen yıl bir önceki yıla göre 937 bin 482 adet artarak 5 milyon 79 bin 396'ya ulaştı.

MotoGP Tayland Grand Prix'sinin galibi Martin

MotoGP Tayland Grand Prix'sinin galibi Martin

access_time28 Ekim 2023 14:55

MotoGP Dünya Şampiyonası'nın Tayland Grand Prix'si ayağını Jorge Martin kazandı.

Milli motosikletçi Portekiz'de ikinci

Milli motosikletçi Portekiz'de ikinci

access_time30 Eylül 2023 18:15

Toprak Razgatlıoğlu Dünya Superbike Şampiyonası'nın 11. ayağındaki ilk yarışta ikinci oldu

YORUM YAP

YORUMLAR (0)