Hem elektrikli hemde değişik olsun

Hem elektrikli hemde değişik olsun

access_time11 Mart 2019 17:16
Son dönemde yeni elektrikli modeller konusunda adeta patlama yaşanıyor.

Elektrikli ama değişik olsun

Elektrikli araçlara olan ilgiyi artırmak amacıyla değişik çözümler ortaya konulmaya başlandı. Cenevre Otomobil Fuarı, bu anlamda da öncü denilebilecek yeniliklere sahne oldu.

Örneğin Fiat’ın konsepti, bundan böyle elektrikli araçlarda iç ve dış mekan unsurlarından pilin kapasitesine kadar bir çok şeyin sürücü tarafından seçilebileceğini ortaya koydu. Fiat’ın 120. yılına özel olarak tasarlanıp geliştirilen “Concept Centoventi”, elektrikli araçlarda çığır açabilecek yeniliklere imza atıyor. Fiat, bir yandan söz konusu konseptle gelecekteki Panda modelinin ipuçlarını verirken, diğer yandan da satın alma aşamasında herhangi bir kısıtlama olmaksızın, müşterinin zevkine ve ihtiyacına göre kişiselleştirme seçenekleri sunulacağını ortaya koyuyor. Zira müşteri, aracın tüm plastik parçaları, kapıları ve tavanını istediği renklerde talep edebiliyor. Bununla birlikte iç mekanda hangi göstergelerin kullanılacağından, kokpitte hangi unsurların bulunması gerektiğine, koltuklara kadar her şeyi kendi seçebiliyor. Hatta isterse bazı donanımları sonradan alıp, araca kendisi ekleyebilecek. 

Fiat, ayrıca pilin kapasitesini de seçmeli yapmış. Araç standart olarak 100 km menzilli bataryalarla donatılıyor. Daha uzun menzil için araç zeminine monte edilen ve her biri ilave 100 km menzil sağlayan üç adet daha batarya kiralanabiliyor veya satın alınabiliyor. Sürgülü kızak sistemi batarya kitlerinin kolay montajına imkân tanıyor. Ayrıca koltuğun altına da, kullanıcının söküp evde şarj edilebileceği bir  batarya daha monte edilebiliyor. Böylece menzil 500 km’ye çıkabiliyor. (Milliyet)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

access_time24 Nisan 2024 11:29

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

access_time24 Nisan 2024 11:24

Almanya otomotiv sektöründe, gerek ana sanayilerde gerekse tedarik sanayindeki önemli firmalarda kilit rollerde Türk yöneticiler var.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)