Hertz Türkiye, ikinci el pazarına giriyor

Hertz Türkiye, ikinci el pazarına giriyor

access_time21 Aralık 2015 14:03
Son yıllarda giderek büyüyen ve 2015'te 4 milyona ulaşması beklenen ikinci el pazarı, Hertz Türkiye'yi de bu alana girmeye ikna etti.
150 ülkede faaliyet gösteren dünyanın ilk uluslararası araç kiralama şirketi Hertz, 2002'den beri faaliyet gösterdiği Türkiye'de strateji değişikliğine gitti. Asya Nakliyat çatısı altında, sekizi İstanbul'da olmak üzere toplam 40 şubeyle faaliyetlerini sürdüren Hertz Türkiye, bugüne kadar yalnızca araç kiralama hizmeti veriyordu. Ancak son yıllarda giderek büyüyen ve 2015'te 4 milyona ulaşması beklenen ikinci el pazarı, Hertz Türkiye'yi de bu alana girmeye ikna etti.

Hertz Türkiye Genel Müdürü Nur Hidayetoğlu, Türkiye'de hızla gelişen ikinci el oto pazarında yıllık 60 milyon TL'lik ciro hedeflediklerini söylüyor. Böylelikle araç kiralama hizmetleriyle birlikte şirketin cirosu yıllık 100 milyon TL'ye ulaşacak. Hertz Türkiye'nin 2015 büyüme hedefi ise yüzde 15. Hertz'in ABD'de geliştirdiği 'Rent2Buy' hizmetini ilk kez Türkiye'de uygulayacaklarını belirten Nur Hidayetoğlu, müşterilere satın almak istedikleri aracı üç gün boyunca kiralama hakkı verdiklerini ifade ediyor. İlk etapta yılda bin 500 araç satmayı planlayan Hertz Türkiye, bunun için daha önce Şahsuvaroğlu Otomotiv'e ait olan Maltepe-Gülsuyu'ndaki showroom binasını satın alarak merkezini buraya taşıdı. Anadolu'da havalimanlarının artmasıyla İstanbul merkezli yürüttükleri operasyonları ülke geneline yaymaya başladıklarını anlatan Hidayetoğlu, "Bu kapsamda yakın zamanda Ordu, Giresun, Van, Malatya, Sivas ve Şanlıurfa'da ofisler açtık. Anadolu'da büyümeyi sürdüreceğiz" diyor.

Bu arada Hertz Türkiye, Hertz'in Kuzey Irak'taki operasyonlarını da üstlenerek Erbil'de Türkiye'den yönetilen iki ofis açtı. (EKONOMİST DERGİSİ)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EV üreticilerine yatırım yapmak riskli

"EV üreticilerine yatırım yapmak riskli"

access_time08 Mayıs 2023 17:17

ABD’deki elektrikli araç üreticileri, efsane yatırımcı Warren Buffett'ın listesine giremiyor.

Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli

"Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli"

access_time07 Mart 2023 16:31

Tesla’nın son dönemki performansı üzerine yatırımcıları uyaran Morgan Stanley, makro belirsizlikle başa çıkmak için Ferrari hisselerini öneriyor.

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

access_time13 Şubat 2022 10:06

Kripto paralarla ödeme sistemi hızla genişliyor. Birçok şirket bu alanda hazırlık yaparken UBER CEO’su Khosrowshahi kripto ödemelerini "kesinlikle" kabul edeceklerini...

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

access_time15 Haziran 2021 17:26

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.'de Finans Direktörlüğü görevine Nilgün Aydın Türkücü getirildi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)