Hertz, 3 bin araçlık yatırımı beklemeye aldı

Hertz, 3 bin araçlık yatırımı beklemeye aldı

access_time27 Haziran 2016 10:04
Turizmde yaşanan gerileme araç kiralama şirketlerini de etkilemeye başladı. Hertz bu yıl 3 bin adetlik yeni araç yatırımı yapma planını askıya aldı
Araç kiralama şirketleri azalan yabancı turist sayısı nedeniyle iç pazara yöneldi. Şirketler, bu açığı kapatmak için havayolu firmaları, oteller gibi farklı kurumlarla işbirliklerine yöneliyorlar. Ancak en önemli gelişme araç yatırımlarının askıya alınması. ABD'li Hertz, 3 bin araçlık yatırım planlıyordu ancak turizmle ilgili olumsuz gelişmeler nedeniyle askıya aldı. Şirketin Genel Müdürü Nur Hidayetoğlu, "Uluslarası müşteri kaybını kapatmak için iç pazara yöneldik. Çeşitli işbirlikleri ile bu alanda büyüme hedefliyoruz. İlk işbirliğini Anadolujet ile yaptık. Benzer işbirliklerini değerlendireceğiz" dedi. Şirket bu yıl Anadolu'da10 yeni ofis açacak. Dünyanın ilk araç kiralama şirketlerinden ABD'li Hertz, dünya geneline yayılmış 150 farklı ülkede ve 8 bini aşkın ofisiyle hizmet veriyor. Şirket Türkiye'de de hızlı büyüyor. Ancak turizmdeki olumsuz gelişmeler diğer kiralama firmalarını olduğu gibi Hertz'e de yansıdı. Şirket 3 bin adetlik yeni araç yatırımını şimdilik beklemeye aldı ve iç pazarda, özellikle de Anadolu'da büyümeye odaklandı. 2016'nın ilk 4 ayının geçen yıla paralel gittiğini belirten Hidayetoğlu, yaz aylarında özellikle de temmuz ve ağustos aylarında turizmdeki düşüşün etkilerini daha fazla hissetmeyi beklediklerini söyledi. 

Şube sayısını 50'ye çıkaracak 

Genel Müdür Hidayetoğlu, "İç pazarda gerileme beklemiyorum. İç pazarda değerlendirdiğimiz bazı işbirliği fırsatları var. Bunlardan biri de Anadolujet. Havayolu şirketleri de artık 'rant a car' firmaları ile çok yakından çalışıyor. Anadolujet'in bu projesi belli bir hacim yarattı. Bundan sonra daha da büyüyeceğini öngörüyoruz. Çünkü alışkanlık da yaratacak. çok fazla kiralama seçeneğini aynı platform üzerinden müşteri ile buluşturan bir proje. Bunun gibi kanallar biraz daha iç turizmi yukarıya taşıyabilir. İşbirliği yapan bütün firmaların ofisleri işbirliğine açık. bizim şu anda 40 ofisimiz var. Müşteri online rezervasyon yapabiliyor. Biz de stratejik olarak bu tür kanallara odaklandık" şeklinde konuştu. 

Tüm bu gelişmelere rağmen büyümeye devam ettiklerini vurgulayan Hidayetoğlu, "2015’te yüzde 20’lik bir büyüme elde ettik. Ayrıca, geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 10 yeni şube ile özellikle Anadolu ve Doğu kesimlerindeki hizmet alanımızı genişlettik. Türkiye dışında, Kuzey Irak’ın bayilik haklarını alarak Erbil’de de iki yeni ofis açtık. 2016 yılında ise 10 yeni kiralama noktası ile toplam şube sayısını 50’ye çıkartmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 

Hidayetoğlu, “2015 yılında yüzde 65’lik bir kısmı kurumsal kiralama olmak üzere, toplamda 43 bin müşteriye araç kiralama hizmeti sunduk. Müşteri adedi bazında 2014’e göre yüzde 18’lik bir artış gerçekleşti ve Hertz’den kiralanan araçlar ile toplamda 12 milyon kilometre yol yapıldı. Hertz Türkiye olarak, 2016 yılı için hedefimiz ise 50 bin tekil kişiye hizmet vermek” dedi. Hertz Türkiye olarak 2016 yılında Türkiye genelinde açacakları yeni kiralama noktaları ile büyümeye devam edeceklerini belirten Nur Hidayetoğlu, “Yıl boyunca yüzde 25’lik bir büyüme hedefi ile çalışmalarımıza yön vereceğiz" dedi.

A'dan Z'ye tüm işlemleri dijitale taşıyacak

Hertz'in özellikle inovasyon alanında iddialı bir şirket olduğunu vurgulayan Nur Hidayetoğlu, "Özellikle ürün geliştirme tarafında daha güçlü olduğumuzu düşünüyoruz. Daha uygun fi yata kiralama yapılabilen bir uygulamamız var. Filonun bir kısmını Hertz reklamı koyuyoruz ve yüzde 40 indirimli kiralıyoruz. Böylece araçlarımızın reklamı yapılırken yapılıyor müşterilerimize de indirim sunmuş oluyoruz. Bu tür projelerimiz bizi ön plana çıkarıyor" diye konuştu. Yeni bir sistem üzerinde çalıştıkları bilgisini de veren Hidayetoğlu, "Online sistemleri geliştiriyoruz. Ofi se gitmeden rezervasyon yapılmasını sağlayacak bir sistem kuracağız. A'dan Z'ye bütün işlemler dijital ortamda yapılabilecek" dedi. (Ayşe Yücel / DÜNYA)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)