“Hiç görmeden lüks araç alan var”

“Hiç görmeden lüks araç alan var”

access_time17 Eylül 2014 15:27
Pazarın önemli oyuncularından S&S Motors’un Genel Müdürü Ferhat Albayrak, ”Anadolu’da çok sayıda lüks araç müşterisi var” diyor
Premium otomobil pazarı hızlı bir büyüme içerisinde. Çok değil bundan beş yıl önce toplam otomobil pazarı içindeki payı yüzde 6,5’iken bugün yüzde 12’ye dayanmış durumda.

Bu durum ikinci el lüks pazarını da dolaylı olarak etkiliyor. İkinci elde lüks Pazar hiç olmadığı kadar hareketlenmiş durumda. Bugün birinci el pazarının 2-2,5 katı kadar bir ikinci el pazarından söz edebiliyoruz. 1993’te kurulan S&S Motor, distribütör çıkışlı Premium araçların ikinci el satışını yapan pazarın en büyük oyuncusu. Kısa süre önce 470 bin Euro’luk Lamborghini Aventador’un satışını yapan şirket, yılda kabaca bin adat lüks otomobil satışı gerçekleştiriyor. Ekonomist’ten Emrah Gürkan, uzun yıllar Fermas’ta Ferrari ve Maserati operasyonundan sorumlu olarak görev yapan ve Temmuz ayında S&S Motors’un Genel Müdürü olan Ferhat Albayrak ile ikinci el lüks pazarındaki trendleri konuştu.

Son yıllarda Premium araç pazarında yaşanan hareketliliği nasıl yorumluyorsunuz?

 Öncelikle Premium araç tanımının değiştiğini söylememiz gerek. Son yıllarda 1600cc otomobiller Premium araç pazarının önemli bir parçası haline geldi. Türkiye otomobil pazarı, vergisel düzenlemeler ve yüksek akaryakıt fiyatları nedeniyle küçük hacimli motorlara yöneliyor. Bu durum aslında dolaylı olarak lüks pazarı da büyütüyor. Hayatında ilk kez BMW veya Mercedes sahibi olan bir kişi artık kolay kolay Premium dışına çıkmaz. İnsanoğlu doğası gereği her zaman daha iyisine sahip olmak ister. O kullanıcı birkaç yıl sonra sıfır otomobil almak yerine 10-15 bin Euro üstüne verip 2-3 yaşında daha lüks bir araç almak isteyecektir. Bunlar hep gördüğümüz ve gözlemlediğimiz Pazar ve müşteri hareketleridir.

İKİNCİ EL PREMİUM OTOMOBİLLERİN SATIŞ POTANSİYELİ SIFIR OTOMOBİLLERE GÖRE ÇOK DAHA FAZLA

Sizin lüks tanımınız nedir?

Ben lüks pazarını 50 bin Euro ve üstü araçlar olarak tanımlıyorum. Bizim sattığımız araçların yüzde 90’ı bu sınıfa giriyor. 1600cc otomobilleri bir kenara bırakırsak, 3000cc ve üstü Premium sıfır araç pazarının büyüklüğü yaklaşık 6 bin 500 adet. Bunun 2 katı kadar da ikinci el pazarı söz konusu.  İkinci el Premium otomobillerin satış potansiyeli sıfır otomobillere göre çok daha fazla. Bu alanda önümüzdeki yıllarda çok daha hızlı bir büyüme bekliyorum.

Lükse gelen ÖTV artışı ikinci eli nasıl etkiledi?

-ÖTV artışları ikinci el satışlarına her zaman olumlu yönde yansır. Biz bu hareketliliği şuan da çok net olarak görüyoruz. Lüks araçlara gelen zamlar ikinci ele göre daha yüksek olduğundan, müşteriler yeni fiyatlara alışana kadar ikinci el pazarına kayıyor. Geçtiğimiz yıl ikinci el pazarı çok iyiydi. Türkiye’de şu an 3000cc ve üzerinde kabaca 12-13 bin adetlik bir ikinci el pazarından söz edebiliriz.

SS Motors olarak siz ne kadar satış yapıyorsunuz?

-Ayda 70 ile 100 adet arasında araç satıyoruz. Kabaca yıllık bin adetlik bir satıştan söz edebiliriz. Bunların içinde çok özel araçlar var. Mesela temmuz ayında 740 bin Euro’luk  Lamborghini Aventador’u müşterimize teslim ettik. Bir diğeri ise 400 bin Ero’luk Porsche 911 Targa’ydı. Ayrıca Türkiye’de çok az bulunan iki tane 300’er bin Euro’luk Audi RS6’yı da yeni sahipleriyle buluşturduk. Ağustos ayında ise fiyatı 360-390 bin Euro arasında değişen Bentley Continental’den iki tanesini yeni sahiplerine teslim ettik. Ağustos ayı temmuz ayına göre bir parça durgun geçmişti, bununla birlikte eylül ayına çok güzel bir giriş yaptık.

SÜPERSPOR PAZARINDA İSE İLK SIRADA PORSCHE YER ALIYOR

Müşteriler şu sıralar hangi modellere ilgi duyuyor?

Türkiye’de satılan tüm lüks markalarla çalışıyoruz. Fakat şu sıralar en fazla Land Rover sattığımızı söyleyebilirim. Süperspor pazarında ise ilk sırada Porsche yer alıyor. Özellikle Cayenne ilgi görüyor. BMW’nin 5, Audi’nin A6 serilerinin hem benzinli hem dizel versiyonları oldukça hızlı el değiştiren araçlar olarak dikkat çekiyor.

Ya süper lüks otomobiller?

Orada tabii çok farklı dinamikler var. Yaz aylarına girerken spor otomobillere olan talep gözle görülür artış oluyor. Sadece birkaç ay kullanmak için süper lüks otomobil alan müşterilerimiz var. Bu müşteriler yazın bitmesiyle birlikte yeniden dört kapı SUV araçlara dönüyor.

Lüks araç müşterilerini nasıl tanımlarsınız?

 500 bin Euro’nun üzerindeki araçları alabilecek müşteri sayısı yaklaşık 50 bin kişi. Bizim hitap ettiğimiz müşteri kitlesi ise yaklaşık 20 bin kişi. Bu müşterileri sürekli takip ediyoruz ve mevsimsel olarak araç değiştirme davranışlarını yakından izliyoruz. Bunların içinde sanatçı da var, iş adamı da, sporcu da. Daha çok 30 ile 50 yaş arasında bir kitleye hitap ediyoruz. Bu insanların her zaman birden fazla arabası olur. Hafta sonları daha çok spor otomobillerini kullanırlar.

TÜRKİYE’YE EN ÇOK GELEN RENKLER BEYAZ VE SİYAH

Ne sıklıkla araçlarını yeniliyorlar?

Lüks müşterileri genelde yılda bir araçlarını yenilerler. Hatta içlerinde araçlarını ayda bir değiştirenler bile var. İkinci elde değer düşüşü az olduğu için, lüks müşterileri o yüzde 10’luk düşüşü kullanım bedeli olarak görürler. Anadolu’da yaşayan çok sayıda lüks araç müşterisi var. Hemen her ilden müşterimiz var. Hatta içlerinde, araçları hiç görmeden satın alanlar bile bulunuyor. Bu insanların araçlarını çekiciye yükleyip bulundukları şehre gönderiyoruz.

Lükste belli bir renk tercihi var mı?

Renk tercihi maalesef distribütörlerin getirdiği araçlarla sınırlı. Daha kolay satılacağı düşünüldüğü için Türkiye’ye en çok gelen renkler beyaz ve siyah. Lükste tüm dünya kişileştirmeye gidiyor. Bizde henüz o noktaya gelinmiş değil.  Türkiye’de lüks müşterisi çok kalıplara sokuluyor. Hâlbuki bir otomobilin değeri 100 bin Euro ise aksesuarlarla bu otomobil 120 bin Euro’ya sattığınızda aksesuarlardan kazanacağınız para bazen otomobilden kazanacağınızdan bile yüksek olabiliyor. Bazı aksesuarlarda kar marjları 1’e 20’yi buluyor. Aracın fiyatı yükseldikçe aksesuarların önemi artıyor. 300 bin Euro’luk bir sedan otomobilde müzik sistemi 25 bin Euro’ya kadar çıkabiliyor.

210 ARAÇ SERGİLENİYOR

S&S Motors İstanbul’da iki showroom ile faaliyet gösteriyor. 3 bin metrekareli Fulya showroom’un 180, Etiler’deyse 30 araç sergiliyor. Ferhat Albayrak, ABD’de bile bu kadar çok ve farklı modeli aynı anda sergileyen çok az showroom olduğunu belirtirken, şimdilik üçüncü showroom düşünmediklerini fakat Fulya mağazasını bir kat daha arttıracaklarını dile getiriyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)