İşte Egea isminin esin kaynağı

İşte Egea isminin esin kaynağı

access_time09 Eylül 2017 10:29
Tofaş CEO’su Eroldu, geçen yıl sosyal sorumluluğa 23 milyon TL harcadıklarını belirterek, “Hierapolis Antik Kenti’ne desteğimiz sürüyor. Bu şehir ‘Egea’ ismine de esin verdi” dedi

Türk otomotiv sektörünün dev oyuncusu Tofaş, kurumsal sosyal sorumluluk için de kolları sıvadı. Firmanın desteklediği projeler arasında Denizli’deki Hierapolis Antik Kenti, İstanbul Küçükyalı arkeoloji Parkı, Venedik Bienali gibi projeler yer alıyor.

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, geçen yıl kurumsal sosyal sorumluluk projeleri için 23 milyon TL’lik bütçe ayırdıklarını belirterek, çok fazla talep almalarına karşın kendileri ve sosyal sorumluluk projeriyle örtüşecek projeler seçmeye özen gösterdiklerini söyledi.

Hierapolis Antik Kenti’ni her ziyaretinde ortaya çıkarılan yeni bölümlerden etkilendiğini dile getiren Eroldu, “Burada yapılan çalışmalarda çok büyük bir emek ve tutku var. 2005 yılından bu yana ağırlıklı olarak projeye destek olmayı sürdürüyoruz. Son yıllarda ise artık kazı projelerinin içine daha fazla dahil olduk. Gerçekleştirilen kazıların son aşamasında yaklaşık 1 milyon TL’lik katkımız oldu. Ploutonion kazı çalışmalarına destek, Hades heykelinin yapılması, bir ilk olarak engellilere yönelik gezme imkanının sağlanmasını içeriyor. Ploution tamamlandığnda önümüzdeki yıl açılışını yapacağız. En az tiyatro kadar ilgi çekecek bir yapı olacak” dedi.

Ziyaretçi rekoru

Eroldu, yeni kazılarda ortaya çıkartılan Ploutonion’u tamamladıktan sonra Hierapolis Antik Kenti ile ilgili daha farklı ne yapabiliriz düşüncesiyle yollarına devam edeceklerini de ifade ederek, “Hierapolis Antik Kenti’nin ziyaretçi sayısının fazla olması bizi cesaretlendiriyor. 2015 kayıtlarına göre kente yaklaşık 1.8 milyon ziyaretçi geldi. Geçen yıl siyasi iklim nedeniyle azalma oldu ama bu yıl yine ziyaretçi sayısında artış yaşanıyor. Şu an daha kazıların yüzde 15’lik bir kısmı tamamlandı. Ancak daha alacağımız çok yol var, burayı sahiplenerek desteğimize devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

Bir soru üzerine de Eroldu, ihracat ve iç pazarda gururları olan Fiat Egea model ailesinin ismini verirken Hierapolis’ten esinlenmeyi düşündüklerini aktararak, Otomobilin isim seçimini yaparken Hiera ismini de değerlendirdiklerini sonuçta bölgeyi çağrıştıran Egea isminde karar kıldıklarını kaydetti.

Kurum kültürümüz

Cengiz Eroldu, Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri ve en büyük otomobil üreticisi olduklarını da anımsatarak, şunları söyledi: “Bu yıl ilk 6 ayda sektör üretiminin yüzde 22’sini gerçekleştirdik. Elde ettiğimiz her şeyi bu ülkeden kazandık. Kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizde sürdürülebilir ve derinliği olan konuları seçmeyi amaçlıyoruz. Basketbolda da benzer bir desteği aralıksız sürdürüyoruz.”

Endüstriyel köprü görevi

Eroldu, sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerine öncelik verdiklerini vurgulayarak, şunları söyledi: “Eski dönemlerde doğu ve batı arasında bir köprü kuran tacirler vardı. Şimdi bu köprü görevini bizim gibi çok uluslu şirketler kuruyor. Artık baharatlar yerine mühendisliğin söz konusu olduğu hayati köprülerden bahsediyoruz. Biz de mühendislik ve endüstriyel anlamda bir köprü görevi üstleniyoruz.”

Belgesel çekim merkezi oldu

Denizli’deki Hierapolis’te kazı ve restorasyon çalışmaları 1957 yılnda İtalyan Arkeolojik Enstitüsü’nün desteğiyle başladı. 1988’de Hierapolis/Pamukkale tarihi arkeolojik değeri nedeniyle Dünya Mirası Listesi’ne eklendi.
Hierapolis Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Francesco D’Andria, Hierapolis’i 2011’de 2 milyon 214 bin kişinin ziyaret ettiğini belirterek, bu yıl ise 1.5 milyon kişinin gelmesini beklediklerini söyledi. 70 kişilik kazı ekipleri olduğunu anlatan D’Andria, “Antik kent dünyanın pek çok yerinde tanınıyor. Smithsonian Channel, geçen yıl Hierapolis’e geldi ve bir belgesel için çekimler yaptı. Bir hafta önce Princeton Üniversitesi’nden profesör ve öğrencilerin olduğu bir grup geldi. Bu yıl CNN International belgesel çekimi için buradaydı. Burada görev yaptığım yıllar çok keyifliydi” diye konuştu. Hanife Baş / Milliyet 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EV üreticilerine yatırım yapmak riskli

"EV üreticilerine yatırım yapmak riskli"

access_time08 Mayıs 2023 17:17

ABD’deki elektrikli araç üreticileri, efsane yatırımcı Warren Buffett'ın listesine giremiyor.

Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli

"Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli"

access_time07 Mart 2023 16:31

Tesla’nın son dönemki performansı üzerine yatırımcıları uyaran Morgan Stanley, makro belirsizlikle başa çıkmak için Ferrari hisselerini öneriyor.

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

access_time13 Şubat 2022 10:06

Kripto paralarla ödeme sistemi hızla genişliyor. Birçok şirket bu alanda hazırlık yaparken UBER CEO’su Khosrowshahi kripto ödemelerini "kesinlikle" kabul edeceklerini...

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

access_time15 Haziran 2021 17:26

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.'de Finans Direktörlüğü görevine Nilgün Aydın Türkücü getirildi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)