Huawei HiCar ile gelen ilk otomobil: Baojun RC-6

Huawei HiCar ile gelen ilk otomobil: Baojun RC-6

access_time03 Ocak 2020 13:47
General Motors ve SAIC Motor ortak girişimi olan Baojun isimli otomobil markası yeni otomobilini görücüye çıkardı. Baujun RC-6 isimli otomobili diğerlerinden ayıran en önemli özelliği ise Huawei HiCar teknolojisi ile geliyor olması.

Huawei HiCar teknolojisi geçen ağustos ayında tanıtılmıştı. Aradan geçen ayların ardından bu teknolojiye sahip ilk otomobil de görücüye çıktı. Huawei ve Baujun iş birliğinin ürünü olan Baujun RC-6 isimli otomobil, otonom ve 5G bağlantı özellikleri ile dikkat çekiyor.

Sahip olduğu teknoloji sayesinde tüm akıllı cihazlarla bağlantıda olabilecek olan otomobil aynı zamanda kesintisiz bir ağ bağlantısı da sunacak.

Baujun RC-6 özellikleri
HiCar ile donatılan Baujun RC-6 özellikleri arasında yukarıda da söylediğimiz gibi anında bağlantı özelliği bulunuyor. Bu sayede bir akıllı telefona ihtiyaç duymadan bağlantı sağlanabiliyor.

HiCar’ın otomobile kattığı diğer özellikler ise şöyle sıralanıyor;

Ev kontrolü
Hareket tanıma
Görüntülü arama
Uygulama paylaşımı
Yorgunluk izleme
Tek tıkla gezinme

General Motors’un Çin’deki markası bu iş birliği ile Audi, Jaguar Land Rover gibi lüks otomobil üreticilerinin araçlarında kullandığı sistemlere benzer işler çıkarmak istiyor.

Seri üretimi başlayan otomobil için kısa süre içinde bayilikler verilmeye başlanacak. Ayrıca aileye model daha katılacak. Bunlar RS-5 kompakt SUV, RM-5 kompakt MPV ve RS-3 küçük crossover.

Baojun ürünlerinin hepsi HiCar bağlantı çözümünü sunacak.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Radar uyarısı yapan sürücülerin cezaları iptal

Radar uyarısı yapan sürücülerin cezaları iptal

access_time16 Nisan 2024 12:11

Bakan Yerlikaya, Düzce’de diğer sürücülere selektörle radar denetimini haber veren 14 sürücüye kesilen trafik cezalarının iptal edildiğini açıkladı. Yerlikaya, trafikteki radar...

Zorlu Enerji, Avrupa'daki elektrikli şarj ağını genişletecek

Zorlu Enerji, Avrupa'daki elektrikli şarj ağını genişletecek

access_time16 Nisan 2024 12:07

Zorlu Enerji, sürdürülebilir ulaşım hedefleri doğrultusunda Avrupa genelinde elektrikli araçlar için şarj istasyonları ağını genişletmek amacıyla stratejik ortaklık kurulduğunu...

Tesla'nın işten çıkarmaları Çin'i de vurdu

Tesla'nın işten çıkarmaları Çin'i de vurdu

access_time16 Nisan 2024 10:17

Tesla'nın işten çıkarma planından Çin operasyonları da etkilendi

İsviçre'li dergiden Togg'a övgü: Türk Teslası

İsviçre'li dergiden Togg'a övgü: Türk Teslası

access_time16 Nisan 2024 09:40

İsviçre'nin ulusal gazetesi Blick, Türk Teslası" benzetmesi yaptığı Togg'a övgüde bulunduğu haberinde, "Elektrikli araç, dijital ekosistemi, sürüş ve şarj performansı da...

YORUM YAP

YORUMLAR (1)

  • mehmet altın05 Ocak 2020 17:08gayet güzel bir araç ancak bu araçtaki çoğu özellik peugeot 2008de de var hem de suv özelliğiyle :D

    (%0) (%0)