Hummer'ın camcısına Polonya'dan yatırım

Hummer'ın camcısına Polonya'dan yatırım

access_time30 Ocak 2015 11:21
Ürettiği kurşun geçirmez camla Hummer araçlarına bile ürün gönderen Türk şirketi Uğurlu'ya Polonya'dan yatırım geldi
Uluslararası fonların Türk şirketlerine olan ilgisi rekabeti de ortadan kaldırdı. Başta otomotiv olmak üzere birçok şirketin yatırım hedefinde Türkiye ile birlikte anılan Polonya'nın en önemli fonu, rotasını Anadolu'ya çevirdi. Varşova merkezli Syntaxis Capital, Türkiye'ye cam sektöründen girdi. Polonyalı fon, otomotiv camında Türkiye'nin en önemli üreticilerinden olan Denizlili Uğurlu Oto Cam'a yatırım kararı aldı. Syntaxis Capital, kurşun geçirmez camlarıyla tanınan Uğurlu'ya ilk etapta yaklaşık 40 milyon liralık fon kaynağı gerçekleştirdi. Syntaxix Capital'in ortaklarından Thomas Spring, "Türkiye'deki ilk yatırımımızı tamamladık. Umutla baktığımız Türkiye'de birçok alanda yatırım planlıyoruz" dedi. Polonyalı fonun yatırım yaptığı Uğurlu Oto Cam, sektörde "Hummer'ın camcısı" olarak biliniyor. ABD'de başlayan ekonomik krizin yaşandığı 2009'da iflasın eşiğine gelen şirket, krizi atlatarak eski günlerine dönmüştü. Bir dönem işçilerin maaşlarını dahi ödeyemeyen şirket şu anda 60 milyon liradan fazla ciro gerçekleştiriyor. Şirketin 600'e yakın çalışanı bulunuyor.

DEV MARKALARLA ÇALIŞIYOR

Otomotiv, endüstriyel, mimari, mobilya, mutfak, ısıtma ve soğutma gibi farklı sektörler cam üreten firma traktörden iş makinesine, kamyondan otomobile kadar çeşitli araç türlerine yönelik çalışıyor. MAN, BMC, Karsan ve traktör fabrikalarına direkt cam veren firma Mercedes, BMW, Audi hatta Hummer da dahil bütün araçlar için de cam üretimi yapıyor.

12 BİN EUROLUK CAMI 4 BİN TL'YE ÜRETİYOR

1971'de küçük bir atölyede montajla oto cam imalatına başlayan Uğurlu Oto Cam, 20'ye yakın ülkeye kurşun geçirmez cam ihraç ediyor. Almanya, ABD, Azerbaycan, Türk Cumhuriyetleri, Rusya, Bulgaristan, Yunanistan, Fransa, Tunus, Fas ve Romanya gibi ülkelere ürün satan şirket, Türkiye'nin 12 bin euroya ithal ettiği mermiye dayanıklı camlar üretiyor. Firma, fiyatı 4 bin liraya kadar düşürmüş durumda. Ana tesisi Denizli'de olan şirket, aylık toplam 110 bin metrekarelik kurulu üretim kapasitesine sahip.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

Ağır ticari araç pazarında ivmelenme bekleniyor

Ağır ticari araç pazarında ivmelenme bekleniyor

access_time22 Nisan 2024 15:26

Ağır ticari araçlar sektöründe yılın ilk çeyreği beklentileri karşılarken 2024’ün gelecek dönemlerinde hareketlilik bekleniyor.

OSD Başkanı Eroldu'dan 'karbon ayak izi' uyarısı

OSD Başkanı Eroldu'dan 'karbon ayak izi' uyarısı

access_time22 Nisan 2024 14:44

OSD Başkanı Eroldu, otomotivin, dünyadaki karbon ayak izini sıfırlaması için başka teknolojilere ihtiyacı olduğunu belirterek, "Elektriklilerle yalnızca bunu yapamayacağız gibi...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)