Hurda araç sahipleri dikkat!

Hurda araç sahipleri dikkat!

access_time06 Eylül 2013 09:37
Türkiye’de milyonlarca araç sahibinin merakla beklediği hurda araç indirimi çalışması tamamlandı
2014 yılı başından itibaren uygulamaya konulacak düzenlemeyle 20 yaşın üzerindeki araçlara devlet 3 bin ile 6 bin lira arasında ücret ödeyecek. Yeni araç almak isteyen hurda araç sahiplerine ayrıca vergi indirimi de sağlanacak. Ancak araçların Türkiye’de üretilmesi şartı getirilecek. Düzenleme, yerel seçimler öncesinde hayata geçirilecek. Hurda teşviki, seçimler öncesinde ekonominin canlanmasına da büyük katkı sağlayacak.
Türkiye’de 20 yaşın üzerindeki araçların trafikten çekilmesini öngören düzenleme, tamamlandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlıklarının üzerinde çalıştığı düzenlemede, üç aşamalı teşvik sistemi uygulanacak. Buna göre, vergisi nedeniyle hurda aracını elinden çıkaramayanlara büyük kolaylık getirilecek. Devlet bu kapsamdaki araçların vergi borçlarının faizlerinden vazgeçecek. Sadece anaparalar tahsil edilecek. Devlet hurda aracı satın alacak. Böylece, vatandaş da vergisini araç bedeli ile ödeyebilecek.
Yerli üretime teşvik var
Yeni düzenlemeyle hurda aracını satarak yeni araç almak isteyenlere de büyük avantaj getiriliyor. Bu kapsamdaki araçlara da devlet yıl ve modeline göre 3 bin ile 6 bin lira arasında ücret ödeyecek. Vatandaş isterse hurda aracını vererek, yerine yeni bir araç alabilecek. Bu kapsamdaki araçlara ayrıca vergi indirimi de sağlanacak. Burada sadece araçların yerli üretim olması şartı aranacak. Bu yöntemle, yerli otomobil üreticilerine de destek sağlanması planlandı. Hurda paketinde, araçların motorlu taşıtlar vergisinde düzenleme yapılması öngörüldü. Buna göre, çevreye duyarlı olan daha az kirleten araçların motorlu taşıtlar vergisi daha düşük olacak. Çevreye fazla kirleten araçların motorlu taşıtlar vergisinde ise diğerlerine göre daha artış olacak.
(Hüseyin Özay/Taraf)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Nissan SUV segmentinde lider

Nissan SUV segmentinde lider

access_time06 Eylül 2014 11:12

Nissan yeni Qashqai, Juke ve X-Trail modelleri ile SUV segmentine liderlik etmeye devam ediyor

Amerikalılar otomobillerini seçti

Amerikalılar otomobillerini seçti

access_time26 Şubat 2014 06:54

Genel sıralamada en iyi otomobil Tesla Model S seçildi

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

access_time06 Ocak 2014 09:16

Satış rekorları kıran otomobile yeni yılda gelen vergi artışı, sektörü zora soktacak gözüküyor...

2016'ya kadar 23 yeni model

2016'ya kadar 23 yeni model

access_time27 Aralık 2013 13:00

Pazarın önemli oyuncularından Opel, son yıllardaki büyümesini devam ettirerek binek pazarında kaybettiği kanı geri kazanmaya devam ediyor

YORUM YAP

YORUMLAR (0)