İBB Gana’ya 30 tane otobüs hibe edecek

İBB Gana’ya 30 tane otobüs hibe edecek

access_time03 Mart 2016 10:10
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, metrobüs sistemini incelemeleri için Ganalı yetkilileri İstanbul’a davet ettiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, metrobüs sistemini incelemeleri için Ganalı yetkilileri İstanbul’a davet ettiğini söyledi. Öte yandan İBB’den Gana’ya 30 tane otobüs hediye edilecek.

Gana’nın başkenti Akra’da düzenlenen iş forumunda konuşan Erdoğan, “Bizim metrobüs sistemimizi yerinde incelerlerse, normal metroya göre daha ucuz ve çok daha seri bir şekilde bu sistemin devreye alınması inanıyorum ki Akra’daki ulaşımı, toplu taşımayı çok daha rahat hale getirecektir.” dedi.

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de Gana’nın başkenti Akra’ya 30 adet otobüs hibe edeceğini de ekledi.

'BURADA YİYECEĞİMİZ EKMEK ÇOK'

Afrika ile ilişkilerde daima karşılıklı fayda ilkesiyle, kazan-kazan esasına dayalı olarak hareket ettiklerini ifade eden Erdoğan, Afrika pazarlarında fiyat-kalite bakımından birçok ülkeye göre önemli avantajlar içeren Türk ürünlerinin öne çıkmasını arzu ettiklerini belirtti.

Ganalı mevkidaşının, kendisine “Türkiye, Avrupalı gibi iş yapar; Asyalı gibi fiyat verir” dediğini aktaran Erdoğan, “Vaka bu ise demek ki burada yiyeceğimiz ekmek çok.” ifadelerini kullandı.

BTK VE NCC BİR ARAYA GELDİ

Öte yandan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan başkanlığındaki heyet, Nijerya Haberleşme Komisyonu (NCC) yetkilileriyle ikili iş birliği tesis edilmesi ve bu kapsamda muhtemel işbirliği alanları konularında görüştü.

BTK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sayan ve BTK üyesi Musa Şahin'den oluşan heyet, NCC yetkilileriyle görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ile Nijerya arasında bilgi ve iletişim teknolojileri alanında kaydedilen gelişmeler, NCC ve BTK’nın yapısı ve faaliyetleriyle, iki kurumu ilgilendiren güncel hususlarda görüş alışverişinde bulunulurken, ikili iş birliği tesis edilmesi ve bu kapsamda muhtemel iş birliği alanları ele alındı.

Sayan, 1 Nisan'da uygulamaya geçecek 4,5G hizmetleri ve yerli üretim konusunda işletmecilere getirilen yükümlülükler hakkında kapsamlı bilgi verdi.

Açıklamada, Sayan'ın görüşlerine de yer verildi. Buna göre, sosyal medya platformlarının terör örgütleri tarafından propaganda aracı olarak kullanılmaması gerektiğini belirten Sayan, "İnternetin yasadışı kullanımı ile mücadele etmek için uluslararası kuruluşlar, hükümetler, sivil toplum kuruluşları ve internet aracıları arasında yakın işbirliği yapılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)