İkinci el araç alırken dikkat

İkinci el araç alırken dikkat

access_time01 Ağustos 2014 11:29
İstanbul’da çaldıkları otomobillerin motor ve şasi numaralarını değiştirip hazırladıkları sahte belgelerle satan dolandırıcılar yakalandı
Şu ana kadar şüphelilerin 12 otomobili çalarak sahte belgelerle sattıkları tespit edildi. Sahte belgelerle satılan araçlara polis tarafından el konarak gerçek sahiplerine teslim edildi. Daha önce polis tarafından şu ana kadar toplam 87 kez aynı suçtan yakalanan şüpheliler çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler savcılık izniyle yaptıkları telefon dinlemesinin ardından bir hırsızlık şebekesini ortaya çıkardı. Yaklaşık 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından polis önceki gün daha önceden tespit edilen 4 adrese baskın yaptı. Baskında şüpheliler Y.Ö.(34), A.İ.Y.(40) ile A.T.(37) polis tarafından gözaltına alındı.

Oto Hırsızlık Şube Müdürlüğü tarafından sorgulanan şüphelilerin önce otomobilleri çaldıkları daha sonra bunları kendilerine ait tamirhanelere çektikleri tespit edildi. Çaldıkları otomobillerin motor ve şasi numaralarını silen şüphelilerin daha sonra aynı model ve renkte araçların motor şase numaralarını araçlara yazdıkları tespit edildi. Yeni motor ve şasi numaralarına uygun sahte ruhsatlar hazırlayan şüphelilerin daha sonra "ihtiyaçtan" "kelepir" gibi başlık taşıyan ilanlarla araçları pazarladıkları tespit edildi. Şüphelilerin araçları piyasa fiyatının 2 bin -3 bin lira altına vererek satışın hemen gerçekleşmesini sağladıkları tespit edildi.

ÇALINAN ARAÇLAR  EL KONARAK GERÇEK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

Polis tarafından yapılan soruşturmada şüphelilerin şu ana kadar Kocaeli ve İstanbul’unBahçelievler, Maltepe, esenler ve Bakırköy ilçelerinde 12 otomobili çalarak aynı yöntemle pazarladıkları tespit edildi. Sahte belgelerle satılan araçlar satılan kişilerden alınarak gerçek sahiplerine teslim edildi.

87 KEZ YAKALANDILAR USLANMADILAR

Öte yandan şüphelilerin daha önceden polis tarafından bir çok kez gözaltına alındığı belirlendi. Şüphelilerden A.İ.Y.’nin 50 kez, A.T.’nin ise 36 kez polis tarafından aynı suçtan gözaltına alındığı öğrenildi. Daha önce bir kez yakalanan Y.Ö.’yle birlikte 3 şüphelinin toplam 87 kez aynı suçtan gözaltına alındığı belirtildi.  Şüpheliler işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)