İkinci el araç satışında büyük durgunluk

İkinci el araç satışında büyük durgunluk

access_time15 Aralık 2015 10:44
MANİSA Galericiler Sitesi esnafı, büyük firmaların yılbaşı öncesi yaptığı kampanyalardan dolayı ikinci ele rağbet olmadığından yakındı.
İkinci el Otomobil piyasasında yeni yıl öncesi hareketlilik, bu sektöre hitap eden galeriilerin hayalleri yıkıldı. Sıfır arabaları yeni yıl öncesi elinden çıkarmak isteyen firmaların cazip kampanyaları nedeniyle, ikinci el rağbet görmedi. Manisa Galericiler Sitesi’ndeki esnaf da satışların durduğundan yakındı.

Esnaf Adnan Özkan, "Piyasa durgun. Sıfır arabalarda kampanya var. 2015 modeller elden çıksın diye birçok kampanya yaptılar. Sadece bizim piyasada değil tüm piyasalarda yılbaşı öncesi durgunluk var. Yaprak kımıldamıyor. Bu ay bir tane sattık, geçen ay hiç satamadık" dedi.

İKİNCİ EL FİYATLARI DA YÜKSEK

Arabasını satmak için birçok kişinin kendilerine geldiğini anlatan Özkan, ikinci el araba fiyatlarının da yüksek olduğunu söyledi. Özkan, "Geçen yıl 6-7 bin lira olan araba bu yıl 10 bin lira. Şu anda satmak isteyen çok ama alan yok. İkinci ele şu anda rağbet yok. Kampanyaların bitmesini bekliyoruz" diye konuştu. Ayrıca şehir merkezinde birçok kişinin araba alım satımı yaptığından yakınan Özkan, "Şehir merkezinde berber, kasap araba satıyor. Buna bir çare bulunması gerekiyor" diyerek yetkilileri denetime çağırdı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)