İkinci el otomobilde bayram trafiği tarih oldu

İkinci el otomobilde bayram trafiği tarih oldu

access_time18 Eylül 2014 14:38
İkinci el otomobilde bayram trafiği "kiralama" ile tarih oldu
UZL Filo Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Pala:

"Sadece bayram ihtiyaçlarını gidermek için ciddi alım satıma sahne olan ikinci el otomotiv trafiği kiralama sektöründeki baş döndürücü hızla yok oldu"

İkinci el otomotiv piyasasının en hareketli olduğu bayram arifeleri, her geçen yıl katlanarak büyüyen oto kiralama sektörüne takıldı.

Başkent'te başlayan ve kısa sürede yurt geneline hizmet vermeye başlayan Uzaltaş AŞ'ye bağlı UZL Filo'nun Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Pala, otomotiv sektöründe kiralamanın baş döndürücü hızla geliştiğini kaydetti.

Oğuz Pala, kişi ve kurumların araç alım yerine kiralamayı tercih etmelerinin sektörde bazı alışkanlıkların da değişmesine yol açtığını ifade etti. Kiralamadaki bu gelişimin özellikle son birkaç yıl içinde otomotiv sektöründe ezber bozduğunu vurgulayan Pala, şunları söyledi:

"Bu değişimin en önemli göstergelerinden biri de bayram öncesi sektördeki alım-satım hareketi. Daha önce bayram arifelerinde gerek bayi, gerekse oto pazarlarını hınca hınç dolduran alıcı-satıcılar, bayramda ulaşım ihtiyaçlarını sağladıktan sonra elden çıkarıyorlardı. Örneğin 20 bin liraya alınan otomobil, 10 gün kullanımla 19 bin liraya satılıyor, bin lira karşılığında bu ihtiyaç gideriliyordu. Oysa şimdi kiralama şirketlerinin bu denli büyümeleri daha ekonomik çözüm getirmesinin yanında, kaza, sigorta gibi riskler, alım-satım maliyeti gibi ek bedellerden kullanıcıyı kurtarıyor. Arabaya özellikle daha fazla ihtiyaç duyulan Kurban bayramı arifesinde de alım-satım sektöründe yaprak kıpırdamaması bunun göstergesi."

Oğuz Pala, ayrıca, düşük ve orta düzey fiyatlı araçların, kiralama sektöründe kiralayan için çok daha cazip olmasının da kısa süreli araç temini yoluna gidenleri kendine çeken önemli bir detay olduğunu bildirdi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)