İkinci el otomobilde online pazar dönemi

İkinci el otomobilde online pazar dönemi

access_time28 Ağustos 2014 15:18
Manheim Türkiye bireysel tüketiciler için hızlı ve güvenilir bir ikinci el araç satış platformu kurdu
50 saniyede 1 araç satışı ile Türkiye’nin ikinci el otomobil borsası haline gelen Manheim Türkiye bireysel tüketiciler için hızlı ve güvenilir bir ikinci el araç satış platformu kurdu. Otomax.com, Manheim Türkiye’nin pazardaki bilgi birikimi, ekspertiz ve fiyatlandırma sistemiyle otomobile hak ettiği değeri veriyor. Bu sistemle gelecek 3 yıl içerisinde, ülke genelinde toplam 15 araç satın alma noktası açacak olan Manheim Türkiye, 15 bin adet araç almayı hedefliyor.

28 Ağustos 2014, İstanbul. Borusan Holding ile dünyanın önde gelen açık artırma şirketi Manheim Auctions’un ortaklığıyla kurulan Manheim Türkiye, 2004’ten bu yana uyguladığı ‘İkinci El Oto Açık Artırma Sistemi’ tedariğine bireysel araç sahiplerini de kattı. Bugüne kadar araç portföyünü filo kiralama şirketleri, yetkili satıcılar ve galericilerden oluşturan Manheim Türkiye, Mayıs 2014’ten itibaren ikinci el araç sahibi bireyleri de portföyüne dahil etti. İkinci el otomobil fiyatlarının belirlenmesinde önemli bir rol oynayan Manheim Türkiye, bireysel satıcıya Otomax.com sitesi üzerinden ulaşıyor. 3 yıl içinde 3 milyon dolar yatırım yaparak farklı şehirlerde 15 araç satın alma noktası kuracak olan Manheim Türkiye, bu zaman zarfında bireysel satıcıdan 15 bin adet araç almayı hedefliyor.

İkinci el satışları kurumsal değil

Mayıs ayından itibaren bireysel araç sahiplerinden toplam 175 araç aldıklarını ifade eden Manheim Türkiye Genel Müdürü H. Zafer Terzioğlu ise “Bugüne kadarki satıcı portföyümüzün yüzde 55’ini kiralama şirketleri, yüzde 30’unu yetkili satıcılar ve galericiler, yüzde 15’lik kısmını ise firmalar oluşturuyordu. Otomax.com sayesinde araç tedariğimiz için tüketicilerden de araç satın almaya başladık. 3 sene içinde tedariğin yüzde 20’sinin bu araçlardan oluşmasını hedefliyoruz.” dedi. Araç sahiplerinin ikinci el araçlarını satacakları zaman kurumsal bir firma ile temas etmeyi tercih ettiklerini söyleyen Terzioğlu, “Bunun en önemli nedeni güven. İkinci neden ise; hızlı ve kaliteli hizmet” dedi. Türkiye’de ikinci el otomobil satışının henüz kurumsallaşamadığını açıklayan Terzioğlu, “İnsanlar bu konuda bir referans bulamadıkları için araçlarının gerçek satış fiyatını bilemiyorlar. Zaten en büyük problem de bu” dedi.

Güvenilir ve hızlı ikinci el satış platformu kuruldu

Otomax.com ile ikinci el otomobilini satmak isteyen bireylere güvenilir ve hızlı hizmet alacakları bir referans kaynağı olmak istediklerini vurgulayan Terzioğlu, “Araç sahipleri bizimle birlikte araçlarını doğru fiyatta ve anında paraya çevirebiliyorlar. Otomax.com’da ister bireyler olsun ister şirketler, öz malı olan herkes bu sisteme dahil olabiliyor. Her marka-model, her tip aracı alıyoruz. Yüksek kilometrede, hasarlı olması farketmiyor” dedi. Terzioğlu, “İlk etapta bireysel satıcılarımızı İstanbul ve Ankara’daki merkezlerimizde ağırlıyoruz. İstanbul’da Tuzla, Seyrantepe ve Yenibosna’da şubelerimiz bulunuyor, Eylül ayı içinde Kozyatağı bölgesinde de yeni şubemizi hizmete sunacağız. 3 yıl içerisinde de 3 milyon dolarlık bir yatırımla araç satın alma noktası sayımızı 15’e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

2013 yılında 15 bin 360 adet araç sattıklarını, 2012 yılında bu rakamın 10 bin 640 adet olduğunu belirten Terzioğlu “2014’te 19.000 adet araç satacağız. Hedefimiz 3 yıl içerisinde üye sayımızı 5 bine, satış rakamımızı da 50 bin adede çıkarmak. Bu hedefimizin 15 bin adetlik kısmını bireysel satıcılardan oluşturmayı planlıyoruz” dedi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)