İkinci ele de ilgi büyük! Hibritin değeri altın gibi

İkinci ele de ilgi büyük! Hibritin değeri altın gibi

access_time13 Mart 2017 07:27
Hibrit otomobil satın alma eğilimi yüzde 20’lerden 70’lere çıktı. Bu değişimle hibrit otoların ikinci el değeri de yükseldi. Piyasada hibrit otolara altın benzetmesi yapılıyor

Türkiye'de hibrit otomobillere ilgi her geçen yıl artıyor. 2014'te hibrit otomobil satın alma eğilimi yüzde 26 iken bu oran 2015'te yüzde 63'e, 2016'da ise yüzde 70'e ulaştı. Bu değişimle birlikte hibritin ikinci el değeri de yükseldi. Hibrit ikinci elde sanki yastıkaltı altın gibi ilgi görmeye başladı.

Sabah'ta Ufuk Sandık imzasıyla yer alan haberde, Toyota Türkiye Satış ve Pazarlama CEO'su Ali Haydar Bozkurt, ikinci elde hibrit araç bulmanın kolay olmadığını söyledi. Bozkurt'a göre bunun nedeni hibrit araç sahiplerinin araçlarından memnun olmaları.

Satışa sunulduğu günden bu yana yaklaşık 3 bin adet Yaris Hybrid satıldığını kaydeden Bozkurt, geçen süre zarfında bunlardan sadece 28'inin ikinci elde satılmak istendiğini tespit ettiklerini ifade etti. Bozkurt, ikinci elde Yaris Hybrid'in eğitim düzeyi yüksek, doktor, avukat gibi meslek gruplarında tercih edildiğinin de altını çizdi. Bozkurt, şöyle devam etti:
"Aracın bilinirliğinin az olmasına bağlı olarak değer kaybının yüksek olduğu düşüncesi ile yaptığımız araştırmanın sonucu farklı çıktı. Aracın ikinci elde en güçlü model olan Corolla seviyelerinde bir değer kaybı olduğunu tespit ettik. Araç kullanıcısına sorunsuzluğunun yanı sıra konforlu sürüş imkanı sağlaması da ikinci elde satış ilan adedini düşüren bir konu olduğu düşüncesindeyim."

ÖTV DÜZENLEMESİ İLGİ ÇEKTİ

Türkiye'de ÖTV düzenlemesiyle ile birlikte Türk halkının da bu teknoloji ile yakından ilgilenmeye başladığını gözlemlediklerini söyleyen Bozkurt, "Binlerce kişi gerek arayarak gerekse de web sitemizden bizlere ulaşarak hibrit teknolojisi ve modellerimiz ile ilgili bilgiler alıyorlar" dedi.

FABRİKA TALEBE YETİŞEMİYOR

Türkiye'de C-HR'nin hibrit versiyonuna büyük ilgi olduğunu söyleyen Bozkurt, "Avrupa'da hibrit talebi nedeniyle, fabrika Türkiye'ye yeterli tahsisat yapamıyor. Bu yüzden C-HR satışlarımızda hibritin oranı yaklaşık yüzde 40. yıl sonuna doğru bu oranın yüzde 50'nin üzerinde olmasını hedefliyoruz. Araç taleplerimiz bu yönde. Avrupa'da ise C-HR'nin satışlarının yüzde 80'i hibrit" dedi.

YENİ YARIS'DE 900 PARÇA DEĞİŞTİ

Toyota, 2017 Cenevre Otomobil Fuarı'nda Yeni Yaris'in dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Yeni Yaris, tasarımı, artırılan donanım seviyesi ve iyileştirilen sürüş konforuyla büyük ilgi gördü. Toyota, Yaris için 90 milyon euroluk yatırım gerçekleştirdi. Otomobilde 900'den fazla yeni parça kullanıldı.

HİBRİT TEKNOLOJİSİNİN FAYDALARI

Hibrit teknolojisini bilenler arasında yapılan araştırmaya göre, hibrit otomobilin faydaları şöyle:
Tasarruf Sağlar: 50
Çevre Dostu: 22
Fiyatı Uygun: 13
Konforlu: 3
Sağlıklı: 2
Küçük, Park Sorunu Yok: 3
Teknolojik: 2
Az Gaz salgılar: 1
Dumansız yakıt: 1 (Yüzde)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)