İlk elektrikli TIR geliyor

İlk elektrikli TIR geliyor

access_time08 Kasım 2017 10:20
Tesla'nın kamyon, tır grubu için üreteceği Tesla Semi’nin geçtiğimiz dönemde ertelenen tanıtım etkinliği için yeni tarih 16 Kasım olarak açıklandı ve yeni resimler paylaşıldı

Tesla, tamamen elektrikli olacak ve Tesla Semi adını verdiği kamyon - tır sınıfı aracını gelecek hafta tanıtacak. 16 Kasım'da gerçekleşecek lansman öncesinde yeni görüntüler geldi.

26 Ekim'de planlanan ancak Model 3'ün üretimindeki sorunlardan dolayı 16 Kasım'a ertelenen tanıtıma davetlilere gönderilen resimlerde Tesla Semi hakkında gerek yandan gerekse de önden biraz daha fikir sahibi olmak mümkün.

Yeni paylaşımda LED ışıklandırma ve Amerikan klasiği taşıyan tasarım yapısı net bir şekilde görülüyor.

Herhangi bir sızma olmaması için şirketin kurucusu ve CEO'su Elon Musk’ın duyurusundan beridir Tesla Semi görüntüleri sır gibi saklanmaktaydı.

SÜRÜŞ MENZİLİ MESELESİ

Elon Musk'ın twitter hesabında önceden Tesla Truck ismiyle paylaştığı bilgileri Tesla Semi olarak paylaşması da dikkatlerden kaçmadı.

Önceden gerçek dışı ve canavar olarak tanımladığı Tesla Semi için Elon Musk, "ağır hizmete uygun, uzun menzilli" olarak tanımladı ve en yüksek ağırlık kapasitesine sahip olacağını belirtti.

Elektrikli otomotiv sanayinin en büyük soru işaretlerinden biri olan sürüş menzili konusunda da iddialı bir yorumda bulunuldu.

Tesla Semi için daha önce 350 ila 500 kilometre arasında olacağı düşünülüyordu ancak yapılan açıklamada özelliklerin şu ana dek çıkan haberlerde belirtilenlerden çok daha iyi olacağı vurgulandı. Herhangi bir dizel modeli rahatlıkla alt edebileceğine dikkat çekildi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)