İngiliz otomotiv sektöründe her 6 kişiden biri işini kaybedebilir

İngiliz otomotiv sektöründe her 6 kişiden biri işini kaybedebilir

access_time23 Haziran 2020 16:58
İngiliz Motorlu Araç Üreticileri Topluluğu Başkanı Mike Hawes, "Diğer ülkelerde olduğu gibi yeniden işe başlayabilmemiz, talebi artırabilmemiz, büyümeyi sağlayabilmemiz için desteğe ihtiyacımız var" dedi.

İngiltere'de yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkileri nedeniyle otomotiv sektöründe çalışan her 6 kişiden birinin işini kaybedebileceği bildirildi. 

İngiliz Motorlu Araç Üreticileri Topluluğu'ndan (SMMT) yapılan açıklamada, İngiliz hükümetinin otomotiv sektörüne olan finansal desteğini artırmaması durumunda sektördeki her 6 kişiden birinin işini kaybedebileceği belirtildi.

Açıklamada, İngiliz hükümetinden otomotiv sektörüne özel mali paket hazırlanması, acil finansmana kesintisiz ulaşımın sağlanması, kalıcı ve esnek devlet destekli ücretli izin programının uygulanması ve katma değer vergisinin azaltılması talebinde bulunuldu.

Açıklamada, İngiliz hükümetinin AB ile bu yılın sonuna kadar bir anlaşmaya varmaması durumunda geçiş süreci sonrası İngiliz otomotiv sektöründe üretimin 1950'li yıllardaki seviyelere gerileyebileceği aktarıldı.

"Çalışanlarımızın işe geri dönmesini istiyoruz" 

SMMT Başkanı Mike Hawes, konuya ilişkin değerlendirmesinde, şu anda İngiliz otomotiv sektöründe çalışanların 3'te birinin hükümetin ücretli izin programından yararlandığını belirterek, şunları kaydetti: 

"Çalışanlarımızın işe geri dönmesini istiyoruz. Onları işten atmak istemiyoruz. İngiliz hükümetinin salgına müdahalesi benzeri görülmemiş bir şey. Fakat işimiz henüz bitmedi. Diğer ülkelerde olduğu gibi yeniden işe başlayabilmemiz, talebi artırabilmemiz, büyümeyi sağlayabilmemiz için desteğe ihtiyacımız var."

İngiltere'de halihazırda otomotiv sektöründe 150 bin kişi istihdam edilirken, çalışanların yaklaşık 50 bini İngiliz hükümetinin ücretli izin programından yararlanıyor.

Koronavirüs salgınının uzun vadeli ekonomik etkileri nedeniyle İngiliz otomotiv sektöründe çalışan 25 bin kişinin işini kaybedebileceği tahmin ediliyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)