IŞİD kamyonu vurdu!

IŞİD kamyonu vurdu!

access_time01 Ekim 2014 10:45
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün “Komşu ülkelere ihracat sıfıra indi” dedi
Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Orta Doğu’yu adeta ateşe vermesi, otomotiv ihracatını da vurdu. Güneydoğu şehirlerinden komşu ülkelere yapılan ihracat durdu. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Orta Doğu’daki iç karışıklığın pazarı etkilediğini belirterek, “Yıllık ihracatın yüzde 80’iniAvrupa’ya gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla bu alanda çok etkilenmedik ama Türkiye’den oradaki ülkelere yaptığımız kamyon ihracatı etkilenmiş durumda. Güney ülkelerinde olanlardan dolayı Türkiye’nin Güneydoğu’daki ticaretle ilgili sorunlar var. En çok kamyon sattığımız Van,Diyarbakır, Gaziantep, Adana, Hatay. Bu illerde kamyon satışları çok ciddi miktarda etkilendi” dedi. Yenigün, eskiden açık olan kapılardan ciddi ihracat yapıldığını, bunun komşu ülkelerdeki olayların başladığı ilk zamanlar biraz yavaşladığını, şu sıralarda neredeyse sıfıra indiğini vurguladı. Haydar Yenigün, bu durumdan hem ihracatın hem iç piyasanın etkilendiğini sözlerine ekledi.

Otoda en keskin düşüş Türkiye’de

Türkiye’de otomotiv satışları gerilerken, Avrupa’da büyümeye devam ediyor. Avrupa’da otomotiv pazarı Ocak-Ağustos döneminde yüzde 6.1 büyüdü ve 9 milyon 854 bin adet gerçekleşti. En fazla düşüş yüzde 4.8 ileHollanda’da gerçekleşti. Satışlarını en çok artıran pazar yüzde 38.7Portekiz oldu. Aynı dönemde Türkiye, yüzde 20.8 daralma ile en fazla küçülen pazar oldu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)