İşletmeciler Uludağ için kota öneriyor

İşletmeciler Uludağ için kota öneriyor

access_time29 Ocak 2015 09:46
3 gün arayla yaşanan ölümlü kazaların ardından gözlerin çevrildiği Uludağ'da, hafta sonu ziyaretçi sayısı 50 bini aşıyor. İşletmeciler kota öneriyor..
Bursa Uludağ'da geçen pazar günü 8 yaşındaki Elif Uymuşlar, annesinin kucağında kızak kayarken dere yatağına yuvarlanarak hayatını kaybetti. Minik Elifin ölümü kayıtlara "Kazaen ölüm" olarak geçse de henüz dosya kapanmadı.

Soruşturma sürerken jandarma bölge pistleriyle ilgili geniş kapsamlı bir rapor hazırlığına girişti, valilik kaza bölgesini filelerle çevirdi, kızak kiralama kaldırıldı. Salı günü ise Manisa'dan sömestr tatili için Uludağ'a giden ve polis evinde kalan 49 yaşındaki Necla Aladağ, arkadaşı ve oğlu Doğukan ile yürüyüş yaparken buzda kayan cipin altında kaldı. Aracın altında 20 metre sürüklenen Aladağ yaşamım yitirirken tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan sürücü Sadık D., adliye çıkışı "Uludağ'a ilk kez geldim, günübirlik olarak. Bir daha da gelmem. Tamamen dik yokuş ve hiçbir uyarı levhası yok. Trafik keşmekeşti" açıklamasını yaptı. Aladağ ise dün Manisa'da son yolculuğuna uğurlandı.

'KOTA KONULMALI'

Uludağ'daki uygulamanın halen "Saldım dağa bayıra, Mevlam kayıra" sistemi olduğunu belirten Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Demeği (GÜMTOB) Başkam Haluk Beceren; oteller bölgesine kadar uzatılan teleferiğin altyapı çözülmeden binlerce inşam bölgeye taşımasının doğru olmadığım söyledi. Beceren, "Bir pazar günü en az 130-150 otobüs, 5 bine yakın özel araç geliyor. Teleferik ise saatte 2 bin kişiyi çıkarıyor. Soma iğne atılsa kara düşmeyecek bir durum. Park sorunu had safhaya çıkıyor. Bu işi kimse denetlemiyor" dedi.

İşte sorunlar;
*Yeterli otopark yok
*Bölgede tek itfaiye aracı var
*Kaldırım yok
*1930'lu yıllarda yapılan karayolu tamirat ve onarım dışında ilk günkü gibi
*Uludağ'da otel doktorları dışında kapsamlı bir sağlık ocağı ya da tesis yok. 112 Acil Servis'in beklettiği ekibi var.

Beceren şöyle konuştu: "Uludağ otellerde kalanların dışında en çok 10 bin kişiyi ağırlayabilir. Bunun 2-3 katı inşam buraya taşımak mantıklı değil. Bu kadar insan ve araç buraya geldiğinde tatil değil, çile başlıyor. Bu kadar insanı Bursa almaz. İnsanlara ters gelebilir ama buraya kota sistemi uygulanmalıdır ki doğrusu bu. Yukarıda kaç araç ve insan olduğunu bilince, aşağıdan denetimi sağlayabilirsi¬niz. 'Bölge dolu, araç salmıyorum' deme hakkınız ve yetkiniz olmalı. Bu herkesin iyiliği için. Şimdiye kadar büyük bir olay yaşamamış olmamız bile bir mucize."
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)