İSPARK otoparklarında büyük zam

İSPARK otoparklarında büyük zam

access_time02 Eylül 2019 11:55
Taksi, minibüs ve dolmuş fiyatlarının ardından İstanbul'da İSPARK'a da yüzde 50 oranında zam geldi.

 İSPARK ücretlerine zam geldi. Maslak’da daha önce 2 saatlik otopark ücreti 10 TL’iken yeni zam ile birlikte 14 TL’ye çıktı. İSPARK ücret tarifesi bölgelere göre değişiklik gösterirken sozcu.com.tr’nin ulaştığı Beyaz Masa yetkilileri zammı doğruladı. Yetkililer yüzde kaç zam olduğu konusunda bilgi vermedi. Peki İSPARK ücretlerine yüzde kaç oranında zam yapıldı? Vatandaş yeni zamma sosyal medya hesaplarından da büyük tepki gösterdi.

“ZAM DEĞİL FİNANSAL DÜZENLEME”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu zam değil. Finansal düzenleme ile ilgili bir çalışma. 6 aylık bilançoda 18 milyon zararı var. 60 binin üzerinde ücretsiz yararlanan araç var.” dedi.

‘SİSTEM HATASI’

Zammın sistem hatasından kaynaklandığını söyleyen İmamoğlu, “Burada yanlış bir sistem hatası var. Seçimde bangır bangır kar ediyor zarar etmiyor denen kurumun teslim aldığımız gün itibarıyla 6 aylık bilançoda 18 milyon zararı var. İSPARK niye zarar etsin? Biz bununla uğraşıyoruz. İSPARK’a benim katıldığım 4 saatlik bir toplantı yaptık. 60 binin üzerinde ücretsiz ve indirimli yararlanan araç var. Bu nedir? Derhal talimat verdim. Altını çiziyorum ücretsiz ve indirimli. Biliyorum ki büyük bir azalma olacak. İkincisi elden ücret. Hangi çağda yaşıyoruz. Burada bir sorun var. Kaçak var. Ekim itibarıyla kredi ve İstanbul kart uygulamalı tahsilat sistemi başlatacağız. Geçici bir dönem bu teşvik edilmesi için kredi kartına indirimli ödeyeceksiniz. Bunun gibi kararlar aldık. Sistemin işlemediği bazı otoparklar var. Bunlarla ilgili düzenlemeler başlatacağız. Bu tümüyle bir finansal verimlilik çalışması.” dedi.

VATANDAŞIN FAZLA TAHSİLATLARI İADE EDİLECEK
 
Şu an itibari ile zam olmadığını söyleyen İmamoğlu, “Bir zam çalışması elbette olacaktır. Şu an itibarıyla yoktur. Bütün bu söylediğim düzenlemelerden sonra fotoğrafı çekeceğiz ve ona göre hareket edeceğiz. Sistem hatasıyla ilgili bazı yerlerde uygulama eksikliği olmuştur. Bununla ilgili varsa vatandaşların fazla tahsilatları iade edilecektir.” ifadelerini kullandı. 

Başka bir İSPARK şubesinde ise otoparkın girişine şu tabela asıldı:

2017 yılının aralık ayında ise İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İBB'nin ücret tarifelerinin bir kısmında 2018 yılında zam yapmama kararı almıştı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

access_time24 Nisan 2024 11:29

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

YORUM YAP

YORUMLAR (1)

  • Fehmi Sorgu02 Eylül 2019 12:01Her yere her şeye zam yapılıyor artık

    (%0) (%0)