İstanbul-Ankara 6 liraya inecek

İstanbul-Ankara 6 liraya inecek

access_time17 Ekim 2014 21:14
Derindere Motorlu Araçlar'ın (DMA) üretmeye başladığı yeni elektrikli araçlar 1,5 saatlik şarjla 400 kilometre yol alabilecek.
Binek araçlara kendi teknolojisi uygulayarak onları tamamen elektrikle çalışan araçlar haline getiren DMA, yeni elektrikli Toyota Corolla modellerini satış ve kiralamaya sundu. DMA Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni modelde şarj ünitelerini arabanın içerisine yerleştirdiklerini belirterek, böylece bu araçları her yerde şarj etme imkanının bulunduğunu söyledi.

İstanbul-Ankara arasındaki elektrik maliyeti 6 lira
Yeni modelde bir dakikalık şarjla 4,5 kilometre mesafe alınabildiğini ve aracın 90 dakika içinde tamamen şarj olabildiğini aktaran Yol, elektrikli araçla İstanbul-Ankara arasının 6 liralık bir elektrikle gidilebileceğini ifade etti.

Elektrikli araçların bu yüzyılın teknolojisi olduğuna işaret eden Yol, "Treni kaçırmamak için hiç beklemeden hızlı hareket edilmesi gerekiyor. Bunun için de teşvikler önemli. Dünyanın her tarafında elektrikli arabalara ciddi teşvikler veriliyor. Tek şartları var; orada üreteceksiniz. Türkiye'de hem vergi alınıyor hem de teşvik yok" diye konuştu.

Önder Yol, Türkiye'nin yerli bir araba üretme isteği olduğunu, ancak bunun için değişmesi gereken bazı şeyler bulunduğunu savunarak, şunları kaydetti:

DMA Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol, şunları söyledi:

"Devletin her kurumunda en tepeden en aşağıya kadar bu yönde ciddi bir istek var ama aksiyona geçmek biraz zor oluyor. Dünyanın hiçbir yerinde elektrikli arabada hala yedek parça veya yan sanayi oluşmuş vaziyette değil. Yedek parça ve yan sanayi kendisine gidecek yer arıyor. Bu nerede üretilirse oraya doğru bir kayış olacak. Bazı akıllı ülkeler kendilerinde üretim yaptırarak yan sanayiyi de çekmeye çalışıyor. Bu statükonun değişmesinden zarar ve yarar görecek ülkeler var. Türkiye bu statükonun değişmesinden inanılmaz yarar görecek bir ülke. Bunun değerlendirilmesi lazım.

DMA tarafından verilen bilgiye göre, yeni elektrikli modelde 37 kilovatsaat (kWh) lityum bazlı bataryalar ve 62 kilovat (kW) sürekli (85 kW maksimum) güç üretme kapasiteli bir elektrik motoru kullanıldı. 37 kilovatsaat bataryalarla donatılmış araç, tam dolu şarjda ve gerçek yol şartlarında 280 kilometrelik menzil sunarken; isteğe bağlı olarak sunulan 50 kilovatsaatlik batarya paketiyle donatılan araç ise menzilini 400 kilometrenin üzerine çıkarıyor.

Elektrikli arabaların oturması halinde Türkiye'nin dış borcu tamamen sıfırlanacak bir boyuta ulaşabilir. Türkiye'de siz bugün bin liralık otomotiv ihracatı yapmak için en az 750 liralık ithalat yapmak durumundasınız. Elektrikli araba öyle değil. Bu arabada görülen hiçbir şeyde dışa bağımlı değiliz. Her şeyi kendimiz geliştiriyoruz. Bazı parçaları yurt dışında üretiyoruz çünkü seri üretimde olması lazım. Ama bütün yazılım ve yüksek teknoloji aksamını kendimiz dizayn edip kendimiz üretiyoruz. Bunu dünyada yapan kimse yok. Arabanın beynine sahip olan o arabaya sahiptir."

Önder Yol, seri üretime geçildiği takdirde yurt dışında üretilen parçaların da Türkiye'de üretilmesine talip olan yabancı ve Türk üreticilerin, yatırıma hazır oldukları yönünde beyanda bulunduklarını, hatta bu konuda imzalanan ön protokoller olduğunu ifade etti.

DMA, Toyota corolla modellerini kendi teknolojisi ile elektrikli araca çeviriyor.

"İleride elbise değiştirir gibi kaporta değiştireceğiz"
İkinci Otomotiv Strateji Planı toplantısına katıldıklarına anlatan Yol, bu toplantıda 2015-2018 arasında Türkiye'nin kendi markası olan elektrikli aracı yapmasına yönelik bir karar çıktığına değindi.

Elektrikli araçta üretime teşvikin yanında alıcıya verilen teşvikin de önemli olduğunu vurgulayan Yol, bu araçların sağladıkları tasarrufla çok kısa bir periyotta satın alım fiyatını amorti ettiğini söyledi.

Ürettikleri araçlarda metal metale değerek dönen bir parça bulunmadığı için eskime olmadığına dikkati çeken Yol, "Aracın kasası, içindeki malzemelerden yaklaşık 15 sene önce ölüyor. İlerisi şöyle olacak; biz şasi imal ediyoruz, her şey bu şasinin üzerinde olacak. İster önden ister arkadan çeker olarak yerleştirilebilir. Bunun üzerine istersen SUV koy, ister sedan, ister ticari araç... İleride elbise değiştirir gibi kaporta değiştireceğiz. Bu normal otomotiv üretim sistemine tamamen aykırı bir olay" ifadelerini kullandı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)