İstanbul Autoshow 2017 kapılarını açtı

İstanbul Autoshow 2017 kapılarını açtı

access_time21 Nisan 2017 18:18
İstanbul Autoshow 2017 fuarı, 16. kez bugün kapılarını açtı. Fuarda, değeri 2.4 milyon sterline kadar varan farklı değerlerde 300’den fazla model sergileniyor

İstanbul Autoshow 2017 fuarı, 16. kez bugün kapılarını açtı. Fuarda, değeri 2.4 milyon sterline kadar varan farklı değerlerde 300’den fazla model sergileniyor

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 16’ncı kez düzenlenen “İstanbul Autoshow”un resmi açılışı dün gerçekleştirildi. Fuarda milyon dolarlık yarış otomobillerinden 60-70 bin TL’lik modellere kadar pek çok araç sergileniyor.

Açılış etkinliğinde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, otomotiv sektörünün Türkiye için ihracatın lokomotifi olduğunu belirterek, “Türkiye’nin otomotiv ihracatında kilogram başına düşen fiyatı 7 dolar. Dünyada ise bu yaklaşık 10.5 dolar. Dünyadaki payımızı arttırmak istiyoruz” dedi. Otomotiv sektöründe artık elektrikli otomobillerin konuşulduğunu, Türkiye’nin de yönünün bu olduğunu vurgulayan Çelik, “20 yıl önce hayalini kurduğumuz otomobilleri, bugün İstanbul Autoshow 2017’de görüyoruz. Bu fuarı bir araştırma merkezi, bir okul olarak kabul ediyoruz. Ufkumuzu açıyor. Bir süredir Ar-Ge Merkezleri için önemli teşvik çalışmaları gerçekleştirdik. Bugün 450 civarında Ar-Ge merkezimiz var. Bunlarla yetinmeyerek, daha çok çalışarak, yeni adımlar atılmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

ODD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar da, fuarın, otomobilseverleri ve tüketicileri birçok yeni model, ilgi çekici tasarım, devrim niteliğinde buluşlar, yeni teknolojilerle bir araya getirdiğini söyledi. Bayraktar şöyle devam etti:

Tasarım ve teknoloji

“Bugün markalar burada yeni modellerini sergileyip tüketiciyle buluşturabilmek için fuarlara büyük kaynaklar ayırıyorlar, ama yaşlı araç parkı problemimiz hala devam ediyor. Fosil yakıtların dünyamıza verdiği uzun vadeli zararlar nedeniyle otomotiv sektörü daha da çevre dostu olma yönünde ilerlemek ve yeni teknolojileri yakalamak zorunda. Gördüğünüz gibi ışık hızında değişen teknoloji, otomotiv sektöründe de yeni araçlarda ve yeni uygulamalarda kendini göstermeye başladı. Bu sebeple, Autoshow’ların da kabuk değiştirdiğini görüyoruz. Tahminim, çok uzak olmayan bir gelecekte Autoshow’lar tüketici elektroniği fuarlarıyla birbirlerine yaklaşarak neredeyse bir olacaklar.”

Farklı modeller

Bu yılki fuarda, farklı fiyat aralıklarında ve farklı sınıflarda 300 civarında otomobil sergileniyor. Bunlar arasında 2.4 milyon sterlin değeriyle dikkatleri çeken ve sadece pist için üretilen Aston Martin Vulcan’dan 60-70 bin TL’lik hesaplı modellere kadar pek çok araç yer alıyor. Satışa sunulduğunda, üretim planındaki 24 adedin tamamı bir saatte tükenen Vulcan, Türkiye’de ilk kez sergileniyor.

Fuarda büyük ilgi çekecek diğer süper otomobiller arasındaş, yakın zamanda Türkiye’de satışına başlanması planlanan Honda NSX, Lexus’un GT3 kategorisinde pistlerde koşan temsilcisi RC F GT3, yine pistlerde mücadele eden Ford GT Race Car gibi araçların yanı sıra Renault, Nissan gibi markaların konsept otomobilleri dikkat çekiyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)