İstanbul caddeleri korsan taksi cenneti!

İstanbul caddeleri korsan taksi cenneti!

access_time16 Şubat 2015 09:48
İstanbullular, korsan taksilere günde 10 milyon lira ödüyor
Korsancılığın en önemli merkezi olan İstanbul’da, korsan taksicilik büyük bir sektör oluşturmaya başladı. Yaklaşık 10 bin aracın korsan çalıştığı öğrenilen İstanbul’da günlük gelir 10 milyon TL’ye kadar uzanıyor. Mahallelerde başlayan bireysel korsan taksicilik, şimdi kurulan özel duraklar ve araç kiralama şirketleri adı altında korsan taksicilik yapılıyor.

İNTERNET ÜZERİNDEN

Artık internet üzerinde de çalışan korsan taksiciler, kilometre dışında saat sistemi ile de çalışıyorlar. Özellikle rent a car adı altında lüks araçlar, şoförü ile hizmet veriyor. İstanbul trafik polisi, son 3 ayda 1614 korsan taksiciyi trafikte yakaladı. İnternet üzerinde müşteri kılığına giren polis, son 3 ayda 850 araç sürücüsüne ve sahibine korsan taksiden işlem yaptı. Polise göre, kentte yaklaşık 10 bin korsan taksici bulunuyor. Korsan taksicilerin günlük geliri 10 milyon lirayı buluyor.

2 BİN 400 TL CEZA

Korsan taksiciye polis 2 bin 400 TL para cezası kesiyor. Eğer araç sahibi farklı kişi ise, o zaman araç sahibine de 2 bin 400 TL para cezası yazılıyor. Araç 60 gün trafikten men ediliyor. Aynı kişi ikinci kez yakalandığında ceza 4 bin TL’ye çıkıyor. Polis son 3 ayda korsan taksi kullanan 370 müşteri hakkında korsan araçlardan taşımacılık hizmeti almaktan işlem yaptı. Maddi durumu iyi olan birçok müşteri korsan araçların daha ucuz olduklarını belirterek “Yakın ya da uzağı seçmiyorlar. Ticari taksilerde bu sorun. Korsan taksilerin çoğu giyimine bile dikkat ediyor” diye konuştu. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

access_time24 Nisan 2024 11:29

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

access_time24 Nisan 2024 11:24

Almanya otomotiv sektöründe, gerek ana sanayilerde gerekse tedarik sanayindeki önemli firmalarda kilit rollerde Türk yöneticiler var.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)