İstanbul'da kuvvetli yağış uyarısı

İstanbul'da kuvvetli yağış uyarısı

access_time06 Ekim 2015 11:30
Meteoroloji İstanbul için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İTÜ Öğretim Üyesi Kadıoğlu ise "3 saat dışarı çıkmayın" dedi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre hava sıcaklığı batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak. Yağış 3 saat boyunca aralıklarla devam edecek. İTÜ Meteoroloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ise, "İnsanlar 3 saat içinde dışarı çıkması gerekmiyorsa çıkmasınlar, 3 saat yağış olacak çünkü" dedi.

Hurriyet.com. tr'ye konuşan Pof. Dr. Mikdat Kadıoğlu şunları söyledi:
"3 tane yağış bantı var. Adalar yakası üzerinden Anadolu yakasına geliyor. İnsanlar 3 saat içinde dışarı çıkması gerekmiyorsa çıkmasınlar.  Bir yere gitmek zor olacaktır. Yağıştan dolayı trafik kilit olacak,  giderler taşabilir, yağış olacak zor olur. İnsanlar programlarını buna göre yapmalı. Önümüzdeki 3 saat boyunca yağış var…"

METEOROLOJİ: KUVVETLİ YAĞIŞ 12.00'YE KADAR SÜRECEK

Yapılan açıklamada, "İstanbul radarından alınan son görüntüler ve yapılan değerlendirmelere göre, Anadolu Yakası, İstanbul Boğazı ile Adalar çevresinde önümüzdeki 3 saat süresince aralıklarla devam edecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerle olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi. Açıklamada kuvvetli yağışın saat 12.00'a kadar süreceği kaydedildi.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları, Antalya'nın kuzey ilçeleri, Isparta, Afyon'un doğusu ile gece saatlerinde Tunceli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Marmara'nın doğusunda pus ve sis olayı bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)