İstanbul'da okul servislerine denetim

İstanbul'da okul servislerine denetim

access_time15 Eylül 2014 13:37
İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerden itibaren öğrenci servislerini denetledi
Kentin çeşitli noktalarında bekleyen ekipler, okul servislerinde ehliyet, ruhsat, okul taşıtı kuşağı, emniyet kemeri, yangın tüpü, ilk yardım çantası, stop lambası, güzergah belgesi ve araç muayenesini kontrol etti. Ekiplerle birlikte denetime katılan Emniyet Amiri Tülay Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulların açılmasıyla yaklaşık 15 bin okul servisinin trafiğe çıktığını belirterek, şunları söyledi:

"Yoğunluğu önlemek adına, öğrencilerimizin can güvenliği içerisinde evine ya da okuluna gitmesini sağlamak için, bugünden itibaren 24 saat esasına göre, özellikle okul servisleri üzerinde yoğun şekilde denetim yapacağız. Bu denetimlerde özellikle her koltukta emniyet kemerimiz var mı? Cam aksamları sabit ve kapalı mı? Kapıları otomatik açılır kapanır vaziyette mi? İlk yardım çantası var mı? Yangın tüpü var mı? Hostes görevlimiz var mı? Özellikle bunlara bakacağız. Bunlardan herhangi biri yok ise gerekli cezai işlem uygulanacak."

Işık, özellikle güzergah izin belgesi olmayan servis araçlarına, 2 bin 50 lira cezai işlem uygulayacaklarını ve trafikten 2 ay süreyle men edeceklerini ifade etti.

Bu uygulamalarla çocukların trafikte daha güvenli olmasını sağlamayı amaçladıklarını anlatan Işık, "Bugün itibarıyla 3 bin 23 personelle havadan da yoğunluk takipi de yapmak kaydıyla yüzlerce noktada, İstanbul'un her noktasında, okul önlerinde, ana arterlerde, kavşaklarda yoğun şekilde okul servislerine yönelik denetimlerimize başladık" dedi.

Fındıklı'da yapılan denetimlerinde bazı araçlarda, yangın tüpü ve ilk yardım çantası gibi eksikliklerden dolayı para cezası kesildi. Bir okul servisinin de muayenesi olmadığı için para cezası kesildi, araç trafikten men edildi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)