İstanbul'da trafik yerin altına inecek

İstanbul'da trafik yerin altına inecek

access_time20 Haziran 2016 05:23
İstanbul trafiğini rahatlatacağı savunulan, yaklaşık 300 bin aracı ‘dal-çık’ modeliyle yer altına almayı öngören tünellere İBB Meclisi'nden onay çıktı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaklaşık 4 milyon kayıtlı aracın bulunduğu İstanbul’da trafik sorununa çözüm bulmak için, İspanya’nın başkenti Madrid ile Barselona kentlerini model alıp, araçları yeraltına taşıma kararı aldı.

Fatma Aksu'nun Hürriyet'te yer alan haberine göre toplam 6 tüneli kapsayan “dal-çık” yöntemiyle yapılacak yol, Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler, Bayrampaşa, Kağıthane ve Sarıyer Kilyos’tan geçecek, 300 bin araç yeraltına alınacak. İBB’de oyçokluğuyla kabul edilen plan değişikliği teklifine konu alanın çoğunlukla yapılaşmış, çok az bir kısmının boş olduğu belirtildi. Yapımı planlanan 6 tünel, TEM otoyolu ile D 100 karayolunu bağlayacak. Proje güzergâhının bir bölümü afet riskli alan kapsamında, bir kısmı da plansız alan sınırları içerisinde ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkisinde.

ORMAN İZNİ YOK

Sarıyer-Kilyos Karayolu Tüneli Projesi’nde ise güzergâhın bir kısmı doğal sit, bir kısmı orman alanında. Söz konusu plan değişikliği için, Orman Bölge Müdürlüğü’nden ön izin alınmadı. Planlama Müdürlüğü, tünellerin imar planı ve plan değişikliği tekliflerini, “kamu yararı” nedeniyle uygun buldu.



CHP: GERÇEK ÇÖZÜM METRO 

TÜNEL planlarının oylanması öncesi CHP grubu adına söz alan İBB Meclis Üyesi Gökhan Zeybek, ulaşım probleminin alternatif yollar ya da yolları genişletmekle çözülemeyeceğini savunarak, yeni metro hatları yapılmasını önerdi.

MALİYET 2.5 MİLYAR LİRA

AK Partili Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Mahmut Yeter ise toplam 23 kilometre uzunluğunda öngörülen tünellerin her birinden günde yaklaşık 150 bin olmak üzere günde toplam 300 bin araç geçeceğini belirtti ve tünellerin toplamının 2.5 milyar liraya mâl olmasının öngörüldüğünü söyledi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)