İstanbul'a 'korsan taksi' uyarısı

İstanbul'a 'korsan taksi' uyarısı

access_time25 Ekim 2015 20:16
TŞOF Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz, "Son 4-5 aydır İstanbul'da kamyonet tipi araçlar ile kaçak yolcu taşımacılığı yapılıyor" dedi
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi Halit Yılmaz, korsan taksiciliğin şekil değiştirdiğini belirterek, son 4-5 aydır İstanbul'da kamyonet tipi araçlar ile "Taksicilik ve Hafif Yük ve Eşya Taşınır" ibaresi kullanılarak kaçak yolcu taşımacılığı yapıldığını bildirdi.  

Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, taksici esnafın ekmeğine göz dikerek korsan taksi taşımacılığı yapıldığını ifade ederek, esnafı mağdur eden bu tür çalışmaların acilen önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Korsan taksiciliğin şekil değiştirdiğini, son 4-5 aydır İstanbul'da "K" belgeli kamyonet tipi araçlar ile "Taksicilik ve Hafif Yük ve Eşya Taşınır" ibaresi kullanılarak kaçak yolcu taşımacılığı yapıldığının tespit edildiğine dikkati çeken Yılmaz, "Günümüzün modası 'K' belgeli korsan kamyonetlerdir. 4-5 aydır korsan kamyonetlerle hem yolcu hem de eşya taşımacılığı yapılmaktadır. Esnafın ekmeğine göz dikerek kamyonetlerini sarı renkte boyatıp, araçlarının üst kısmına taksi şapkası takarak aracın cam altında dama işareti koyarak korsan taşımacılık yapıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.  

Yılmaz, piyasada bir firmanın internet üzerinden korsan taksicilik yaptığını belirterek, bu şirketin akıllı telefonlar üzerinde uygulamaya koyduğu program ile site üzerinden topladığı yolcuları korsan olarak taşıdığını ifade etti.  

'Emek hırsızlarına 'dur' denilmeli'
"KorsanYasası çıktığında tüm Türkiye de faaliyet gösteren ticari taksici esnafının bayram ettiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti: 

"K belgesi adı altında yapılan taşımacılığın usul ve esasları hakkında düzenleme ile amaç dışı çalışanların belgelerinin iptali sağlanmalı. Korsan çalışan bu araçların ticari taksiye benzer renk veya herhangi bir işaret olması halinde amaç dışı çalıştıkları için K belgeleri iptal edilmeli ve araçlar 60 gün bağlanmalı. Taksici esnafın mağduriyetinin giderilmesi için gereken tüm girişimleri yapacağız. Bu emek hırsızlarına zaman kaybedilmeden 'dur' denilmelidir." 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Otomotiv sektörü yatırımlara ara verdi

Otomotiv sektörü yatırımlara ara verdi

access_time20 Nisan 2024 15:06

Otomotiv sektörü 2024’ün ilk çeyreğinde, 2023’ün aynı dönemine göre yurt içi satışlarda dolar bazında ortalama yüzde 1,27’lik artış yaşadı. Üretici üyelerin yüzde 73,3’ü...

Tesla'dan 2000 dolarlık indirim

Tesla'dan 2000 dolarlık indirim

access_time20 Nisan 2024 14:35

Tesla, Model Y, X ve S'in ABD fiyatlarını 2 bin dolar indirdi.

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

access_time19 Nisan 2024 14:19

Tesla, ABD'de 3 bin 878 Cybertruck'ı, sıkışmış bir gaz pedalının aracın istem dışı hızlanmasına neden olarak çarpışma riskini artırabileceği endişesiyle servislere...

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)