İstanbul'da trafik kilitlendi

İstanbul'da trafik kilitlendi

access_time06 Ocak 2017 18:10
İstanbul'da mesai saatinin bitimi ve yoğun kar yağışının başlamasıyla birlikte trafik durma noktasına geldi. Trafik yoğunluğunun akşam saatlerinde yüzde 90'a çıktığı İstanbul'da kar temizleme ekipleri etkisiz kaldı

İstanbul'da TEM Otoyolu'nun Büyükçekmece ve Çatalca arasındaki bölümünde kar yağışı ve rüzgarın da etkisiyle kayan ve devrilen TIR'lar nedeniyle trafik yoğunluğu oluştu. İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaş yolda kaldı.

Meteoroloji Müdürlüğü’nün günler öncesinden uyardığı kar yağışı dün saat 16.00 sıralarında Çatalca- Silivri hattında, saat 17.00’den itibaren İstanbul’da etkisini gösterdi.

Kar birçok ilçede fırtına şeklinde etkili olurken, başta Başakşehir, Küçükçekmece, Beyoğlu, Beşiktaş, Kadıköy, Üsküdar, Kartal ve Tuzla olmak üzere tüm İstanbul beyaza büründü. Yoğun kar yağışının üzerine bir de cuma trafiği eklenince araçlar durma noktasına geldi. Trafik yüzde 93 oranıyla en yoğun günlerinden birini yaşarken ana arterlerin açık olmasına rağmen araçlar güçlükle ilerledi, ara yollar ise kilitlendi. Kar yağışı ve rüzgârın etkisiyle kayan ve devrilen 11 TIR nedeniyle TEM Otoyolu’nun Büyükçekmece ve Çatalca arasındaki bölümünde uzun araç kuyrukları oluştu.

Belediye ve karayolları ekipleri, yolları açmak için aralıksız çalıştı, mahsur kalanlar için seyyar büfelerle kumanya dağıtıldı. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), bugün yapılması planlanan bazı seferlerini iptal etti.

TEM'DE BÜYÜK EZİYET

Kar yağışının etkisini artırdığı İstanbul'da TEM otoyolu Edirne istikametinde özellikle Mahmutbey gişeleri sonrasında trafikte tam anlamıyla kabus yaşandı. Evlerine çıkmak için mesai saatinin bitimiyle yola çıkan sürücüler saatlerdir trafikte kaldı. Saat 00.30'u gösterirken sürücüler hala yollarda. Bunun en önemli nedeni ise yoğun kar yağışı altında otoyola kış lastiği ve zincirsiz çıkan sürücüler oldu.

ÇOK SAYIDA ARAÇ YOLDA KALDI

Trafik Edirne yolunda TEM’de en çok Halkalı ve Altınşehir rampalarında yaşanıyor. Yoğun kar yağışı burada terbirsiz sürücülerin de etkisiyle trafiği durdurdur. dular. Yolda kalan araçlar trafiği felç etti. Otoyolda kalan araçlar nedeniyle beklemeler zaman zaman 20-30 dakikayı buluyor. Kısa bir süreliğinde açılan yolda sürücüler ortalama 50 metre yol aldıktan sonra tekrar beklemeye geçiyor.

Trafikte olanların en büyük sorunlarından insani ihtiyaçlar oldu. Bazı sürücüler, trafikte ’mahsur’ kaldıklarını ve çaresiz olduklarını dile getirdiler. Tekstilkent’ten yola çıkan Mustafa Uçar, "Yaklaşık 2 buçuk saattir yoldayız. Trafik durdu. Ne yapacağımızı şaşırdık. Böyle yollardıyız" diye konuştu

İKİTELLİDEN ESENYURT’A YÜRÜYORLAR

Öte yandan Servis minibüsleriyle evlerine gitmekte olan bazı vatandaşlar araçlarından inerek yürüyüşe geçtiler. Bir vatandaş, "İkitelli’den yola çıktık. Servisimiz yolda kaldı. Evimiz Esenyurt’ta ve oraya kadar yürüyeceğiz. 2 saattir yürüyoruz. Başka bir seçeneğimiz yok diye konuştu.

HALKALI’DA YOLLAR KAPANDI

Halkalı’da yollar kapanırken, zincirsiz ve kış lastiksiz araçlar zor anlar yaşadı.

TAKSİ DURAĞINDA UZUN KUYRUK

İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan kar, Anadolu Yakası’nda da kendisini göstermeye başladı. Kar nedeniyle duraklarda taksi kalmadı. Vatandaşlar taksi duraklarında kuyruk oluşturdu. Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye başta olmak üzere tüm ilçelerde başlayan kar vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kar nedeniyle vatandaşlar ulaşım aracı olarak taksiyi tercih etti. Ancak taksiler kar yağışı nedeniyle durağa dönemeyince Kadıköy’de bir taksi durağında uzun kuyruklar oluştu. Park halindeki araçlar ise kısa sürede beyaza büründü.

YOLDA KALANLARA KUMANYA

Karayolları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, araçların yoldan kaldırılması için yoğun çalışma yürütüyor. Ekiplerin bariyerleri keserek olay yerlerine ulaştığı ve tırları kurtarmaya çalıştığı bildirildi. Bu arada otoyolda mahsur kalanlar için İstanbul Büyükşehir Belediyesince bölgeye 7 mobil büfe gönderildi. Bölgede saatlerdir bekleyen vatandaşlara kumanya dağıtımına başlandı.

SALIYA KADAR KAR

Sabah saatlerine kadar süren yağış nedeniyle kar kalınlığı yer yer 25 santimetreye kadar ulaştı. İstanbul’da gece sıcaklık eksi 4 dereceye kadar düştü. Meteoroloji’nin 5 günlük hava tahmini raporunda, İstanbul’da salıya kadar kar yağışı olacağı belirtildi. Cumartesi, pazar ve pazartesi de kar yağışı aralıklarla devam edecek.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)