İstanbulluların beklediği haber! Tarih belli oldu

İstanbulluların beklediği haber! Tarih belli oldu

access_time19 Ağustos 2014 15:52
İstanbulluların beklediği haber geldi. Minibüslerle ilgili yapılan çalışmada sona gelindi. Takvim ise 1 yıl sonra bu zamanlar
Kartal Metrosu’nun açılışına müteakip kaldırılacağı iddia edilen hatlı minibüslerle ilgili çalışmanın yüzde 80’ni tamamlandı.  1 yıl sonra hayata geçirilecek projeyle birlikte İstanbullular rahat bir nefes alabilecek.

Haber7'den Hüseyin Yazıcı'nın haberine göre İstanbul’da hali hazırda çalışan 7 bin hatlı minibüs var. Minibüslerin günlük yolcu yükü ise 3 milyona yakın. Bunun yanı sıra 15 bin dönüşümlü şoförde bu araçlardan ekmeğini çıkartıyor. Rakamlara bakıldığında İstanbul’da yolcu ulaşımının hiç de azımsanmayacak bir bölümünü taşıyan minibüsler maalesef kuralların tam olarak uygulanamamasından kaynaklı sürekli kötü vesilelerle gündeme geliyor.

İşte bu algıyı yıkmak üzere harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) ve İstanbul Minibüsçüler Odası mevcut minibüslerin durumunu düzeltmek ve ulaşımda oluşan minibüs terörünü sonlandırmak için bir çalışma başlattı.

3 HATLA İLGİLİ PLANLAMA YAPILIYOR

Başlatılan çalışma kapsamında ilk pilot bölge İstanbul’unAnadolu Yakası’nda E-5 güzergâhı oldu. Güzergâh üzerinde çalışan 3 farklı hatla ilgili yeniden bir planlama ve iyileştirme yapılıyor. Planlamaya tabii olan hatlar, Gebze-Harem, Yakacık-Kartal ve Kadıköy-Kartal olarak belirlendi.  Hatlarda toplam 276’sı Gebze-Harem’de, 70 tanesi Kadıköy-Kartal’da ve 40 tanesi de Yakacık – Kadıköy hattında olmak üzere 386 araç bulunuyor.

SON DURAKLAR DEĞİŞECEK

Uzun bir süredir üzerinde uğraşılan çalışmada sona yaklaşıldı. Yapılan planlamaya göre birçok minibüsün son durağı artık Kadıköy olmayacak. Örneğin; Kadıköy – Kartal hattında bulunan minibüslerin belli bir bölümünün son durağı Küçükyalı’da Ulusoy tesislerinin bulunduğu bölgede olacak. Aynı uygulama Yakacık– Kartal minibüsleri için de geçerli olacak.  Mevcut planlama ile E-5 üstündeki minibüs yoğunluğunun azaltılması hedeflenirken, Kadıköy’ün minibüs yükü de hafifletilmiş olacak.

GEBZE – Harem’DEKİ SORUN AŞILMAYA ÇALIŞILIYOR

Yapılan çalışmalarda planlaması bitirilmeyen tek hat ise Gebze-Harem… Çünkü bu hatta çalışan araçların bir bölümünde E-5 güzergâhında çalışmalarından ötürü getirilen 34 plaka şartı bulunuyor. İzmit Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında ortak çalışmaların yürütüldüğü sorunla ilgili ise 34 şartlı minibüslerin tekrardan 41 plaka olması gündemde. Ve bu hat üzerindeki araçların bir bölümünün de İzmit’e kaydırılması düşünülüyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

Otomotivde 3.7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihracatı yapıldı

Otomotivde 3.7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihracatı yapıldı

access_time17 Nisan 2024 12:43

Ocak ve mart arasındaki dönemde, Türkiye'den 3 milyar doları aşan otomotiv yan sanayi ürünü birçok farklı ülkeye ihraç edildi.

Benzin ve motorin satışlarında bayram bilançosu

Benzin ve motorin satışlarında bayram bilançosu

access_time17 Nisan 2024 11:43

Türkiye'de Ramazan Bayramı tatilinde toplam 714 milyon 901 bin 91 litrelik benzin ve motorin satışı yapıldı.

Elektrikli araç şarjında rekor!

Elektrikli araç şarjında rekor!

access_time17 Nisan 2024 11:43

Bakan Kacır, "Türkiye genelinde, 17 bin 651 şarj soketinde bayram tatili boyunca 9 günde 120 bin şarj işlemi yapıldı, 115 bin saat şarj hizmeti sunuldu, elektrikli araç şarjında...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)