Bayramcılar yola erken çıkınca...

Bayramcılar yola erken çıkınca...

access_time23 Haziran 2017 09:06
Ramazan Bayramı tatili için erken yola çıkanlar, İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışı, TEM yolunun Bolu Dağı Tüneli girişi ve viyadüklerde yoğunluğa yol açtı. İstanbul'a gelen sürücüler için ise yollar oldukça müsait durumda

İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında normal bir cuma günü trafiği olan sabah saatleri sonrası, bayram için yola çıkanlar öğle saatlerinde köprü çıkışında yoğunluğa neden olmaya başladı. İş çıkışı saatleri de trafiğin daha yoğun olması bekleniyor.

İstanbul'un Trakya çıkışında da Mahmutbey gişelerinde yoğunluk öğle saatlerinde (İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik uygulamasına göre) yüzde 37'lik bir yoğunluğa sahip durumda.

BOLU DAĞI'NDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

Arife günü yoğun trafiğe yakalanmak istemeyen tatilciler, haftanın son günü izin alarak yola çıktı. Bayramı memleketlerinde geçirmek isteyen tatilciler, TEM yolunun Ankara yönünde Bolu Dağı Tüneli girişinde ve viyadüklerde yoğunluğa yol açtı. Tünelden önceki rampada ağır tonajlı araçların yavaşlaması ve tünelde hız sınırının 70 kilometre olması nedeniyle bu bölgede oluşan yoğunluk tünel çıkışına kadar devam etti. Tünel girişi ve öncesindeki rampa ile viyadüklerde görülen yoğunluğun dışında sürücüler TEM'in Düzce ve Bolu kesiminde sorunsuz Ankara yönüne yollarına devam etti. Güzegahta önlemlerini artıran trafik ekipleri, sürücüleri yorgun ve uykusuz yola çıkmamaları, trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

EN AZ 600 BİN KİŞİ OTOBÜSLE GİDİYOR

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı ve yaz tatilinin başlangıcının neredeyse aynı döneme gelmesinin otobüs biletlerine olan ilgiyi artırdığını, bilet talebinde adeta patlama yaşandığını söyledi.Tüm Türkiye'de hareketliliğin yaşandığını belirten Özcan, "Ancak İstanbul'da aşırı bir yoğunluk var. Dünden itibaren başlayıp 23 Haziran Cuma tarihine kadarki tüm biletler 15-20 gün önceden tükendi. Anadolu ve Trakya dahil olmak üzere bilet kalmadı." ifadelerini kullandı.

HER GÜN 2500 OTOBÜS ÇIKIYOR

Özcan, pazartesi ile cumartesiyi kapsayan bayramdan önceki 6 günlük sürede (19-24 Haziran) İstanbul'dan yoğun bir otobüs çıkışı yaşanacağı bilgisini verdi. Şu anda İstanbul'dan her gün 2 bin 500 otobüsün çıktığını dile getiren Özcan, "Bayramda önceki 6 gün boyunca İstanbul'da her gün 2 bin 500 otobüs çıkmış olacak. 35 kişilik de 42-45 kişilik de otobüsler mevcut. Bu otobüslerde ortalama 40 kişi olduğunu ele aldığımızda 6 günde 600 bin kişi İstanbul'dan yaz ve bayram tatili için otobüsle ayrılmış olacak." dedi.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA YOĞUNLUK

Yarın başlayacak olan bayram tatili öncesi vatandaşlar bu gün erken saatlerde tatile gitmek için Atatürk Havalimanı'na akın etmesini nedeniyle yoğunluk başladı.

Bayram tatilinin kısa olması nedeniyle vatandaşlar bir gün önceden tatil yapacakları yerlere gitti. Bu arada Ramazan Bayramı nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak için havayolu şirketleri ak seferler koydu.
Yaşanabilecek bir yoğunluk nedeniyle uçağını kaçırmak istemeyen bir çok yolcu erkenden Atatürk Havalimanı’na geldi. Bayram tatilini Paris’te geçirecek olan İlkin Düet “Paris’e gidiyoruz. 5 gün kalacağız. Kızımızı Disneyland’a götüreceğiz.”dedi. Uçaklarını kaçırmamak için dört saat önce Atatürk Havalimanı’na gelen İlkin Düet ve ailesi, “ Uçağımız saat on’da biz ama altı altı bucuk gibi buradayız. Herkese iyi bayramlar diliyorum” dedi

Diğer bir yolcu Görkem Hancı ise "Estonya’ya Talinn’e seyahat ediyorum. Tatilimi daha önce planlamıştım. Cuma olduğu için rahat uçuşum saat 08.15’te. 2 saat önceden buradayım" diye konuştu.

THY Basın Müşavirliği bir açıklama yaparak Ramazan Bayramı nedeniyle oluşabilecek yoğunluk için yolcularını uyardı, yolculardan iç hatlarda en az 2 saat, dış hatlarda da en az 3 saat önce havalimanlarında olmaları istendi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

access_time19 Nisan 2024 14:19

Tesla, ABD'de 3 bin 878 Cybertruck'ı, sıkışmış bir gaz pedalının aracın istem dışı hızlanmasına neden olarak çarpışma riskini artırabileceği endişesiyle servislere...

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)