İşte bayram trafiğinden kurtulmanın yolları

İşte bayram trafiğinden kurtulmanın yolları

access_time30 Haziran 2016 09:34
İşte uzmanlardan sürücülere bayram trafiği krizi için öneriler...
20 milyonu bulan nüfusun yarısı kenti terk ediyor, TEM’iydi feribot kuyruğuydu adeta canımıza okuyor. Bu kent tatilimizin acısını trafik kâbusuyla çıkarıyor.

Kazalar artıyor, gidiş dönüşlerde trafik yoğunluğu çıldırtıyor. Peki ama her bayram yaşadığımız krizi en hafif şekilde nasıl atlatırız. İşte tüyolar...

BU SAATLERDE YOLA ÇIKMAYIN!

Trafik Müfettişi Selçuk Dedeoğlu: Yola çıkışlar bayramdan bir önce veya bir gün sonra yapılmalı. Çünkü insanlar yarış için start almış gibi akın akın yola çıkacaklar.Herkes aynı anda çıktığından ana arterlerle beraber alternatif güzergâhlar da tıkanıyor. Herkes aynı anda çıktığından ana arterlerle beraber alternatif güzergâhlar da tıkanıyor. Öğlen 12.00-15.00 saatleri arası gece ise 00.00-05.00 arası vücut uykuya yatkın olduğundan yola çıkmayın.

İftarda aşır yiyip direksiyona geçmeyin. En fazla 2 saatte bir 15 dk araçtan inerek hareket edilmeli. Süt ve süt ürünleri, sarımsaklı, ağır yağlı et yemekleri gibi uyku getiren hazmı güç olan yemekler yenmemeli. Her bayram ortalama 50 ile 180 kişi kazalarda hayatını kaybediyor. Yıl bazında 12 bin vatandaş hayatını kaybetti. Gideceğiniz yere 30 dakika erken varmak için hayatınızı hiçe saymayın.

Trafik Mağdurları Derneği Bşk. Yeşim Ayöz: Kriz yarın başlayacak. Öncelikli tavsiyem trafik yoğunluğu haritalarına bakmadan çıkmayın. TEM’de, D-100’de feribotta uzun kuyruklar oluşacak yine.

Bu çileyi çekmek istemiyorsanız yarın yola çıkmayı unutun. Çünkü cuma gidip pazar dönecekler normal yol sürelerinin 3 katını yolda geçireceklerini bilsinler. Bir gün önce ve sonrasında gidiş dönüş yapın.Bayram yoğunluğunda kazalar da artıyor. Çocuklarınızla kesinlikle kucakta yolculuk etmeyin. Fren anında ilk onlar zarar görür. Aracı balık istifi gibi doldurmayın. Kapasitesini aşmayın. Ramazandan çıkıyoruz. Tatlılar hamurişi yiyecekler büyük oranda tüketilecek. Vücudun dengesi bozulacak.

 Dikkat dağılacak ve uyku haline geçilecek. En tehlikeli an, ağır yemek sonrası direksiyon başına geçmek. En hafif yiyeceklerle kahve gibi uyaran içecekler tüketip yola çıkmak daha sağlıklı. 

KİRALIK ARABAYLA MEMLEKETE...

Bayram tatilini şehir dışında geçirecek İstanbullular bu bayram taleplerini alternatiflendirdi. Sadece otobüs, uçak özel araç tercih etmiyorlar.

Bu bayram özellikle önceki yıllara nazaran araç kiralama oranlarında %150 artış olduğu belirtiliyor.

BU GÜZERGÂHLARA DİKKAT!

-TEM Otoyolunun Metris Kavşağı-Levent 1. Kavşağı arasında üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları için İstanbul-Ankara istikametinde 22.00- 06.00 saatleri arasında çalışma yapılan şerit trafiğe kapatılarak 08.08.2016 tarihine dek ulaşım diğer şeritlerden sağlanacak.

18 19 -Anadolu Otoyolunun Kaynaşlı Kavşağı ile Abant Kavşağı arasında üst yapı yenileme çalışması nedeniyle İstanbul-Ankara istikametinde otoyol üzerinde bulunan tünel ve viyadük geçişlerinde trafiğin iki yönlü sağlanabilmesi amacıyla Kaynaşlı Kavşağı-Abant Kavşağı arası yol trafiğe kapatılarak ulaşım Kaynaşlı Kavşağından D-100 yoluna yönlendirilerek Abant Kavşağından otoyola tekrar katılım sağlanıyor. 19 19 -TEM Otoyolunun Kapıkule-Edirne Batı Kavşağı-Kınalı Kavşağı Kesimi arasında bulunan köprü, viyadük ve üst geçitlerde yaya korkuluklarının yenilenmesi çalışmaları nedeniyle her gün 07.00-19.00 saatleri arasında her iki yönde emniyet şeridi ve sağ şerit, gerektiğinde ise kısa süreli sol şerit trafiğe kapatılarak ula- şım diğer şeritlerden sağlanıyor. Uygulama 10.08.2016’ya dek devam edecek
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Çin’de otomobil ihracatı miktar ve fiyat olarak arttı

Çin’de otomobil ihracatı miktar ve fiyat olarak arttı

access_time24 Nisan 2024 10:26

Çin’de otomobil ihracatının hem hacmi hem de fiyatları yükseliyor. Çin'de sadece elektrikli araçların ihraç hacmi yıl bazında yüzde 80,9 oranında artarken hibrid araçların...

Tesla binlerce kişiyi işten çıkaracak

Tesla binlerce kişiyi işten çıkaracak

access_time24 Nisan 2024 07:55

Tesla, Kaliforniya'da 3 bin fazla kişiyi işten çıkaracağını bildirdi

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)