İşte Cargo’nun Çinli kardeşi

İşte Cargo’nun Çinli kardeşi

access_time29 Mayıs 2017 15:25
Ford Otosan’ın, 2013 ve 2014’te Çinli Jiangling Motors Corporation ile imzaladığı lisans anlaşmalarının somut ürünü olan JMC markalı araç Ford Otosan’ın kendi markasını taşıyan ilk ağır kamyonu oldu

Özellikle ağır kamyon konusunda yaptığı atılımlarla Ford Motor Company’nin ABD dışında yeniden kamyon işine dönmesini sağlayan Ford Otosan, tamamen kendi geliştirdiği yeni Cargo serisiyle başarılara imza attı. Bu aracın Latin Amerika pazarı için versiyonlarını da kendi Ar-Ge’sinde geliştiren Ford Otosan, Rusya’da orta üretimin yanı sıra, 2013 ve 2014 yıllarında Çin’e kamyon üretimi lisansı vermişti. İşte gerek motoru, gerekse de kabin ve şasisi Ford Otosan lisansıyla Çin’de üretilen “JMC Veyron”, sonunda ortaya çıktı.

12 yıllık anlaşma

Ford Otosan, Nisan 2013’te yılında, Ford Motor Company’nin de yüzde 32’lik hissesinin bulunduğu “Jiangling Motors Corporation Limited” (JMC) ile tamamen kendi geliştirdiği Ecotorq motorların Çin’de üretimi için teknoloji lisans anlaşması imzalamıştı. Bir yıl sonra da bu kez, kamyon şasi ve kabin lisans anlaşmalarını yaptı. JMC, Ford Otosan’a bunun için 9 milyon euro başlangıç lisans ücreti öderken, her bir motor başına 150 euro ile 190 euro, her bir kabin başına 39 euro ve her bir şasi için de 390 euro ödemeyi kabul etmişti.

2016’dan itibaren 12 yıl geçerli olacak anlaşma çerçevesinde geliştirilen Cargo’nun “Çinli kardeşleri” de, Çin’de satışa sunuldu. “İron Man” (Demir Adam) filminin kahramanı, yeni JMC Veyron serisinin ilham kaynağı oldu. Kamyonların ön tasarımlarında Cargo ile büyük değişiklik göze çarparken, iç mekanda da bazı değişimler olmuş. JMC’nin kamyonları, TIR çekicisi ve damperli versiyonlarla satışa sunuldu.

Ford Otosan, bununla birlikte Gölcüklü Tourneo Custom’ın Jiangling tarafından Çin’de üretilen versiyonunun geliştirilmesi ve üretim hazırlanmasında mühendislik desteği sundu.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)