İşte insan eli değmeden giden araba!

İşte insan eli değmeden giden araba!

access_time31 Ekim 2017 17:42
Waymo, "yolcuların yolcu kalmasına" izin vermek için sürücünün müdahale etme özelliğini kaldırıyor.

Waymo, tehlikeli durumlarda insanların sürücü kontrolünü ele geçirmek zorunda bırakmayan, gerçekten özerk araçları test etmeye başladı. Alphabet'ın özerk otomobil geliştirme kolu, California'daki bir etkinlikte araç koltuğunda oturan bir kişi olmadan kullanılan Chrysler Pacifica minivanlarını gösterdi. Reuters'e göre şirket, 2013'te Silikon Vadisi'nde gerçekleştirilen deneylerden sonra sürücü özelliğini kaldırma kararı aldı ve kullanıcıların aracın içinde tam yolcu gibi olmalarını sağladı.

Test yapan kişiler makyaj yaparak yolda telefonlarını kullanabildi. Başka bir deyişle, araçlarının nereye gittiğini veya ne kadar hızlı gittiğini ve ani olarak tehlikeli durumlarda aracın kontrolünü ele geçirmelerinin sürprizlerle sonuçlanacağını düşünmüyorlardı. Waymo, "yolcuların yolcu kalmasına" izin vermek için sürücünün müdahale etme özelliğini çıkarmaya çalışıyor.

Waymo'nun minivanlarının en yeni versiyonu, ön koltukların arkasına monte edilmiş ekranlar içermektedir. Sistem, aracın neler yaptığını (örneğin, yaya geçidine izin vermek için durduysa) açıklıyor ve çevrenin görüntülerini gösteren mesajlar veriyor. Daha da önemlisi, yolcuların binmeye başlaması, çekmesi, yardım çağırması ve kapıların kilidini açması için düğmelerin bulunduğu yeni bir paneli var.

Düğmeler yolculara bazı kontrol imkânı verirken, Waymo şefi John Krafcik, ekibinin yolculuğu daha uygun hale getirecek bir teknoloji üzerinde çalıştığını söyledi. Bu özellik, araçları ile gezmeye çıktıklarında tam noktada olmasalar bile kendilerini selamlayan kişiyi tanıma yeteneği kazandıracak.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)