İtalyan devine Türk camı

İtalyan devine Türk camı

access_time25 Şubat 2013 16:34
Müşterileri arasına Porche ve Daimler’i katan Şişecam Genel Müdürü Kırman, “Ferrari’yle de cam satarız” dedi
Almanya'da yaptıkları son satın alma ile otocam müşterileri arasına Porsche ve Daimler'in de katıldığını söyleyen Şişecam Genel Müdürü Ahmet Kırman, "Ferrari'ye de cam satarız" dedi. Şişecam Genel Müdürü Ahmet Kırman, Burcu Soruyor programında CNBCe.com Haber Müdürü Burcu Göksüzoğlu'nun sorularını yanıtladı.
Kırman, Şişecam iştiraklerinden Trakya Cam'ın Almanya'da yaptığı Fritz Holding satın almasına dair bilgi verdi. 
Kırman, "Fritz'in ciddi bir repütasyonu var. Bizim çalışmadığımız bazı şirketlerle çalışıyor. Örneğin Daimler, Porsche, Land Rover'la. BMW'ye zaten Trakya Cam olarak üretim yapıyoruz. Bizim de bu yolla portföyümüzü geliştirme imkanımız olacak. Bütün ünlülere cam satacağız. Nereye gitsem araba camlarına bakıyorum. Ferrari'ye yapalım diycem, onu da yaparız." dedi.
2020 hedefinin ciroda üç kat artış olduğunu hatırlatan Kırman, bunu sadece organik büyüme ile sağlayamayacaklarını, sürekli olarak satın alma fırsatlarını takip ettiklerini söyledi.
2012'de 500 milyon dolar yatırım yaptıklarını anlatan Kırman, bu yıl inorganik ve organik 1 milyar dolar yatırım planladıklarını açıkladı. 
'DÜNYANIN EN BÜYÜK CAM EV EŞYASI ÜRETİCİ OLACAĞIZ'
İçerde ve dışarda yatırımlarının sürdüğünü aktaran Kırman, önümüzdeki günlerde Rusya'da cam ev eşyasında yeni bir fabrika inşasına başlayacaklarını da kaydetti. 
Kırman, "Bulgaristan ve Rusya projeleri 850 bin ton yıllık kapasiteyle dünyanın en büyük cam ev eşyası üreticisi olacağız" dedi.
'PAŞABAHÇE'NİN HALKA ARZI BU YIL '
Paşabahçe'nin halka arzını bu yıl planladıklarını söyleyen Kırman, daha çok dünya piyasalarına açılmayı hedefledikleri için yabancı yatırımcıyı özellikle hedefleyeceklerine dikkat çekti.
'2012'DE ZAMLARIN ETKİSİYLE KAR MARJLARIMIZ DARALDI'
Grubun 2012 performansını "3 milyar dolar ciro çerçevesinde tamamlarız.  cam üretimimiz az da olsa düşüş gösterdi3.7 milyon ton cam, 1,8 milyon ton soda, 3 milyon tonu aşan hammadde ürettik. Doğalgazda ve elektrikte önemli zamlar oldu. Bunları fiyata aktarmakta zorlandık. Kar marjlarımız 2011'e göre daraldık. " sözleriyle özetleyen Kırman, bu yıl enerji tasarrufu yapacaklarını kaydetti. 
Kırman, bu yıl yüzde 10 büyümeyi hedeflediklerini belirtti. 
2013 TAHMİNLERİ
2013 yılında büyümenin 2012 yılı seviyesinde olabileceğini öngören Kırman, "Ekonomideki frenlemede biraz rahatlamaya ihtiyaç var. Beklentileri karşılayacak kadar bir büyüme hızı göremiyorum.Yılda yüzde 3-3,5 büyüme hızı Türkiye'yi kesmez" dedi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

access_time19 Nisan 2024 14:19

Tesla, ABD'de 3 bin 878 Cybertruck'ı, sıkışmış bir gaz pedalının aracın istem dışı hızlanmasına neden olarak çarpışma riskini artırabileceği endişesiyle servislere...

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)