İthalat süresi dolan araçlar Türkiye'den çıkmadı

İthalat süresi dolan araçlar Türkiye'den çıkmadı

access_time07 Ocak 2015 09:51
Geçici ithalat rejimi kapsamında Türkiye’ye getirilen süresi dolmasına rağmen yurtdışına çıkarılmayan 638 yabancı plakalı lüks araç kaçak duruma düştü
İçinde Hummer, BMW ve Toyota markalı jeeplerin bulunduğu kaçak araçların 45’ine el konulurken, 593 aracın yakalanması için operasyonlar sürüyor. Sarp Sınır Kapısı’ndan geçici ithalat rejimi kapsamında Türkiye’ye getirilen toplam 638 adet yabancı plakalı (554 adet Gürcistan plakalı, 84 adet farklı ülke plakalı) ikinci ellüks aracın, yurt dışında ikamet eden kişilerin özel kullanıma mahsus taşıtlar için tanınan yıllık azami 180 günlük süreyi doldurdukları halde halen Türkiye’de bulunduğu tespit edildi.

İSTANBUL’DA KULLANILIYOR

Gümrük Muhafaza ekipleri, mevzuata aykırı bir şekilde hak sahibi olmayan kişiler tarafından kullanıldığı, kiralandığı, satıldığı ve modifiye edilerek söküldüğü tespit edilen ikinci el lüks araçların İstanbul, Ankara, Mersin ve Adana’da bulunduğu adresleri ve kullanıcı kimliklerini belirledi. Türkiye çapında yürütülen operasyonlarda, BMW marka jeep, Hummer H-2 marka jeep, Toyota marka binek otomobil 45 adet lüks araca Gümrük Kanunu hükümlerine göre el konuldu. Tespiti yapılan Gürcü plakalı araçlara yönelik operasyonlar sürdürülürken, elde edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda Gümrük ve Kaçakçılıkla Mücadele Mevzuatı uyarınca yasal işlem yapılıyor. Kullanım süresi dolduğu halde yurtdışına çıkartılmayan diğer araçların tespiti için inceleme ve takip işlemleri devam ediyor.

KAÇAĞI İHBAR EDİN ÇAĞRISI

Bakanlık olarak kaçakçılığın her türlüsüyle etkin mücadele içinde olduklarını vurgulayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, kaçakçılıkla ilgili bilgi sahibi olan vatandaşlara bakanlığa bildirimde bulunmaları için çağrıda bulundu. Bakan Canikli, “Kaçakçılıkla etkin şekilde mücadele Bakanlığımızın en önemli fonksiyonlarından birisidir. Bu görevi yerine getirirken vatandaşlarımızın duyarlılığı da bizlere önemli katkı sunuyor. Bakanlıkta 7 gün 24 saat aralıksız çalışan Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattı ülkede gerçekleşen her türlü kaçakçılığı engellemek adına ihbarları alıyor. Kaçakçılığa ilişkin her türlü bilgi ve belgeyi paylaşmak isteyen vatandaşlarımız bu hat aracılığıyla personelimize ulaşarak ekonomiye büyük zararlar veren kaçakçılık olaylarına ilişkin bildirimde bulunabilir” dedi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)