İYH’daki taksicilere dil eğitimi

İYH’daki taksicilere dil eğitimi

access_time26 Ekim 2018 13:34
İstanbul Yeni Havalimanı (İYH) açılışa 3 gün kala hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Yeni Havalimanında görev yapacak taksicilere İngilizce ders verildi

29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı havalimanında ilk kez yer radarlarının da kullanılması için provalar yapıldı.

İŞTE O TAKSİLER
Eğitimleri tamamlanan personel, açılıştan iki gün önce yeni havalimanında çalışmalara başlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)-İGA ve Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi, İYH'de görev yapacak taksilerin rengini açılışa iki gün kala ilan edecek.
Sabah gazetesinden Erhan Öztürk'ün haberine göre;Taksilerle yolculuk yapan yolcular araç içerisindeki ekranlarda gidecekleri güzergâhı, alternatif yolları ve ücretleri görebilecek.
Faaliyete başlayacak lüks taksilerde görev yapacak olan taksicilere İngilizce ve 'davranış bilimleri' konusunda ders verildi. İYH'de her anlamda yeniliklerle karşılaşacak olan yolcular, ulaşımda farklılıkları gözlemleyecek.
Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi, 660 taksiyle görev yapacak. Araçlar 3 yaşını geçmemiş olacak. Filoda 30 D, 50 adet E ve 580 adet de C segmenti araçlar yer alacak. Taksilerin rengi ise gövde turkuvaz üstü beyaz ile gövde sarı üstü beyaz olarak iki alternatifli hazırlandı.

YOLCU NOT VERECEK
Öte yandan taksiler için yeni bir çağrı sistemi de geliştirildi. İBB'den onay bekleyen sistemle İYH'de taksiye binen yolcu monitörde Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak şoförün adını görecek.
Üç farklı yol haritası ve fiyat seçeneğini de yolcu belirleyecek. Şoförün fazla para alması, sigara içmesi gibi davranışlarına yolcu puan verecek. Puanı kötü olan şoför ihraç edilecek.

9 BİN AKILLI KAMERA
Güvenliğin son teknoloji ile sağlanacağı yeni havalimanında ilk kez yer radarları kullanılacak. Hareketlilik 2.5 kilometre mesafeden başlayarak tespit edilecek. 60 metrede bir sabit kamera olacak, havalimanında ilk etapta 35 pasaport polisi olmak üzere toplam 310 emniyet mensubu görevlendirildi. Terminal içinde güvenliği polis, dış çevre emniyetini ise jandarma sağlayacak.

İLK SEFER BOEİNG 777'YLE
İYH'de açılışın ardından ilk sefer, 31 Ekim saat 11.30'daki THY'nin İstanbul-Ankara seferi olacak. THY ilk seferini Boeing 777 tipi geniş gövdeli uçakla yapacak. İkinci sefer ise Boeing 737-800 tipi uçakla Ercan Havalimanı'na olacak. THY, İYH'dan Ankara, Ercan ve Bakü seferlerini gerçekleştirecek. Seferler zamanla artırılacak.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

Otomotivde 3.7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihracatı yapıldı

Otomotivde 3.7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihracatı yapıldı

access_time17 Nisan 2024 12:43

Ocak ve mart arasındaki dönemde, Türkiye'den 3 milyar doları aşan otomotiv yan sanayi ürünü birçok farklı ülkeye ihraç edildi.

Benzin ve motorin satışlarında bayram bilançosu

Benzin ve motorin satışlarında bayram bilançosu

access_time17 Nisan 2024 11:43

Türkiye'de Ramazan Bayramı tatilinde toplam 714 milyon 901 bin 91 litrelik benzin ve motorin satışı yapıldı.

Elektrikli araç şarjında rekor!

Elektrikli araç şarjında rekor!

access_time17 Nisan 2024 11:43

Bakan Kacır, "Türkiye genelinde, 17 bin 651 şarj soketinde bayram tatili boyunca 9 günde 120 bin şarj işlemi yapıldı, 115 bin saat şarj hizmeti sunuldu, elektrikli araç şarjında...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)