İzmir-Ankara yolu ulaşıma kapandı

İzmir-Ankara yolu ulaşıma kapandı

access_time06 Ocak 2015 06:08
İzmir-Ankara karayolu yoğun kar yağışından dolayı ulaşıma kapandı
İzmir-Ankara Karayolu’nun, Kula İlçe merkezi geçişi yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı sonucunda, yolun kapanması nedeniyle Kula ilçesinde, ilçe emniyet müdürlüğü tarafından anonslar ile sürücüler uyarılarak trafiğe çıkmamaları istendi.

Kula’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinden geçen İzmir-Ankara Karayolu ulaşıma kapandı. Yolda bulunan araç sürücüleri trafik ekipleri tarafından benzin istasyonlarına yönlendiriliyor. Karayolları bölge müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre toplam 2 greyderin Kula ilçesinde yol açma çalışması yaptığı ayrıca ekiplerin yolda tuzlama çalışmasının yaptığı bildirildi. Yolda kalan sürücüler yaklaşık 2 saattir yolun kapalı olduğunu ve yolların açılmasını beklediklerini söyledi.

Eşme-Denizli karayolu ulaşıma kapandı

Uşak ve çevresinde yoğun kar yağışı nedeniyle Eşme-Denizli karayolu ulaşıma kapandı, Uşak-Ankara karayolunda aksama yaşanıyor.

Uşak Valisi Seddar Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uşak'ta akşam saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldiğini belirtti.

Özellikle Uşak-Ankara karayolu Dumlupınar mevkisinde zorluk yaşandığına dikkati çeken Yavuz, bu bölgeden büyük araçların geçişine izin verilmediğini söyledi.

Yavuz, kar yağışının yarın öğlen saatlerine kadar devam edeceğini, sürücülerin zincirsiz yola çıkmaması gerektiğini belirtti.

Ekiplerin karayollarında her türlü çalışmayı sürdürdüğünü, bunun dışında İl Sağlık Müdürlüğünün iki paletli ambulansının da her türlü olumsuzluğa karşı hazır bekletildiğini kaydeden Yavuz, şöyle konuştu: "Uşak-Ankara karayolu Dumlupınar mevkisinde yol zaman zaman trafiğe kapanıyor. Ekipler yolu kontrollü şekilde açmaya çalışıyor. Eşme-Denizli yolu trafiğe kapandı. Uşak-Ankara karayolunda Banaz'da büyük araçlar bekletiliyor. Bu nedenle ilçede araç kuyruğu oluştu. Banaz kaymakamına talimat verdim, ilçede lokanta ve gıda satış yerleri sabaha kadar açık olacak." Yavuz, il genelinde okulların yarın tatil edildiğini hatırlatarak, gerekli görülmesi halinde tatilin uzatılabileceğini söyledi.

Hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düşmesinin beklendiğini ifade eden Yavuz, özellikle yüksek yerlerde şiddetli don olayının beklendiğini, her türlü olumsuzluğa karşı hazır olduklarını sözlerine ekledi.

BOZDOĞAN-YATAĞAN YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Aydın'ın Bozdoğan İlçesi’nde, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Bozdoğan-Yatağan Karayolu ulaşıma kapandı. Doğan tepesi mevkiinde de yoğun kar yağışı nedeniyle iki ayrı otomobil içerisinde bulunan 7 kişinin yolda mahsur kaldığı öğrenilirken, kar kalınlığının 50 santimetreye yaklaştığı bölgeye jandarma ve Aydın Karayolları müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Bozdoğan’da akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Bozdoğan-Yatağan Karayolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Yolda araç içerisinde mahsur kalan 5 kişinin bölgede bulunan mermer fabrikasında çalışan işçiler olduğu öğrenilirken, diğer otomobil içerisindeki iki kişinin ise Nazilli AK Parti Yürütme Kurulu Üyesi Av. Berna Özen ve bankacı eşi Orçun Özen olduğu belirtildi. Bölgeye sevk edilen ekiplerin mahsur kalan iki otomobile ulaştığı ve 7 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

BİNGÖL'DE 50 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 50 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, dün başlayan ve gece etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 50 köy yolunun ulaşıma kapandığı ifade edildi. Açıklamada, yollarının açılması için 12 greyderle başlatılan çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

100 ARAÇ KAR ALTINDA

BOLU: Bolu Dağı’nda önceki akşam başlayan kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinin 30 metreye kadar düşmesi sürücülere zor anlar yaşattı. Yağış, özellikle D-100 karayolunun Heyelan, Bakacak, Karanlıkdere, TEM otoyolunun viyadükler ve Bolu Dağı Tüneli kesiminde etkili oldu. 
Karla mücadele çalışması yürütülen bu güzergâhlarda sürücülerin dikkatli olmaları ve aşırı hız yapmamaları uyarısı yapılıyor.

KOCAELİ: Gebze ilçesinde aşırı yağış nedeniyle toprağın yumuşaması sonucu önceki gece meydana gelen heyelan, yol kapattı. Olay sırasında yoldan araç geçmemesi olası faciayı önledi.

AFYON-ANTALYA: Afyonkarahisar-Antalya-Denizli karayolu karda kayan araçlar nedeniyle trafiğe kapandı. Araçlarda bulunanlar mahsur kaldı.

KASTAMONU-İSTANBUL YOLU 5 SAAT ULAŞIMA KAPANDI

Kastamonu’da etkili olan kar yağışı şehirlerarası yollarda ulaşımı aksattı. Karla kaplanan İstanbul yolunda ulaşım güçlükle sağlandı. Akşam saatlerinde ise 30’uncu kilometrede Diphan mevkiinde, İstanbul’a tuğla götüren Sedat Kalıpçı yönetimindeki 57 DH 304 plakalı kamyon, kar ve buzlanma nedeniyle devrildi. Sürücünün yara almadan kurtulduğu kazada yol gidiş-geliş olarak çift yönlü ulaşıma kapandı. İki yönde de uzun araç konvoyu oluştu. Sürücüler, Karayolları ekiplerinin kar temizleme ve tuzlama çalışması yapmadığını ileri sürerek tepki gösterdi. Yol, yaklaşık 5 saat sonra 23.00 sıralarında kamyonun vinçle kaldırılması sonucu ulaşıma açıldı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

access_time19 Nisan 2024 14:19

Tesla, ABD'de 3 bin 878 Cybertruck'ı, sıkışmış bir gaz pedalının aracın istem dışı hızlanmasına neden olarak çarpışma riskini artırabileceği endişesiyle servislere...

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)