Jeep Renegade ekimde Türkiye'de

Jeep Renegade ekimde Türkiye'de

access_time15 Eylül 2014 05:29
Amerikan Jeep'in 79 yıl sonra ilk kez geliştirdiği B-SUV sınıfı araç, 75 bin TL'ye ekim ayında Türkiye'de satışa sunulacak
Amerikan Jeep markası 2’inci Dünya Savaşında kullanılan efsanevi Willy’s’den sonra ‘Renegade’ ile tekrar B-SUV (küçük SUV) segmentine geri dönüş yaptı. Emre Özpeynirci'nin Hürriyet'teki haberine göre tüm dünyada olduğu gibi Avrupa’da da yükselen satış grafikleri Fiat çatısına giren Amerikan markasını fiyat açısından ‘ulaşılabilir bir Jeep’ üretmeye yöneltti. Böylece ortaya çıkan Renegade, Jeep’in diğer rakipleriyle bu sınıfta savaşmasını sağlayacak. Avrupa’da 20 bin Euro’nun altında fiyatla satışa çıkacak yeni Jeep Renegade Ekim’de ise Türkiye pazarına girecek.

İTALYA’DA ÜRETİLİYOR

2’inci Dünya Savaşı’nda kullanılan efsanevi Willy’s’den çizgiler ve ikonlar taşıyan Renegade’ın önümüzdeki dönemde en fazla satan Jeep modeli olması öngörülüyor. İtalyan ve Amerikalı tasarımcılar ile mühendisleri tarafından geliştirilerek İtalya-Melfi’de üretilen Renegade, Jeep ’in tarihinde İtalya’da üretilen ilk otomobili olmasıyla da önem kazanıyor. Ağustos ayından itibaren satışına başlanan Cherokee ve ekim ayı itibarıyla pazardaki yerini alacak olan Renegade ile yıl sonunda 2013’e göre satışlarını yüzde 100 arttırmayı hedeflediklerini dile getiren Jeep Marka Direktörü Mahmut Karacan ekimde 75 bin TL’den Türkiye pazarına girecek Renegade’in dengeleri değiştireceğini belirtti.

3 AYDA 600 ADET

Karacan şöyle devam etti: “Ülkemizdeki Jeep satışlarının büyük bölümünü oluşturacak Renegade için yılsonu satış hedefimiz 600 adet. Renegade pazarda ilk etapta 1.4 lt benzinli 140 hp ve 1.6 t dizel 120 hp manuelmotor seçenekleri ile yerini alacak. Limited ve Longitudeversiyonları ile tercih edilebilecek olan aracın 2.0 lt Trailhawk 4x4 versiyonunu ise sipariş üzerine getireceğiz. Onun fiyatı da 150 bin TL’den başlayacak. Renegade’in 1.4 litre benzinli otomatik versiyonunu da 2015 Mayıs’tan itibaren pazara sunmayı hedefliyoruz.”

11 FARKLI RENGİ VAR

JEEP ürün gamının dünya çapında genişlemesindeki en yeni adımı temsil eden Renegade, markanın mirası ile yenilikçi tasarım anlayışını, genç ve maceracı ruhları cezbetmek için bir araya getiriyor. 11 farklı renkte sunulacak aracın tasarımı için 4 milyon saat harcandı. Dünyanın dört bir yanında 5 milyon km test sürüşü gerçekleşti. Renegade, güçlü ve agresif tasarımı, yüksek kaliteli malzemelerle donatılan enerjik iç mekânıyla, efsanevi 1941 Willys MB’ye atıfta bulunurken, MY Sky Open Air açılır tavan sistemiyle de özgürlük sunuyor. Hem şehir içi hem de off-road sürüşüne uygun boyutunu, güçlü tarzı ve kişiliği ile birleştiren Renegade, yakıt verimliliğinin yanında, off-road özellikleri ve yol tutuşuyla da gerçek bir Jeep olduğunu ortaya koyuyor. Renegade, yenilikçi teknolojik özellikleri, 5 inçlik dokunmatik ekran multimedya komuta merkezine sahip ileri UConnect sistemi, 7 inçlik renkli TFT teknolojili göstergeleri, USB girişi sağlayan eğlence sistemiyle de fark yaratıyor.

Kamunun makam tercihi yerli Corolla

TOYOTA’nın Sakarya fabrikasında üretilen Corolla modeli, kamu alımları sayesinde ocak-temmuz döneminde binek otomobil pazarında perakende olarak en çok satılan model oldu. Toyota Türkiye, yerli Corolla ile ilk 8 ayda 7 bin 332 adetlik satışa ulaştı. Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Kamuda haziran ayı itibarıyla yerli araç kullanımı şart koşuluyor. Corolla kamu kurumları tarafından orta ve üst düzey yöneticiler için makam aracı olarak tercih edilmeye başlandı. Ocak-temmuz dönemine baktığımızda filo satışlarımızın yüzde 81’ini Corolla oluşturdu. Toyota’nın filo satışlarındaki oranı yüzde 8’den yüzde 22’ye yükseldi” diye konuştu.

35 BİN ADEDE ÇIKARDI

Toplam satışlarda Corolla’nın payının yüzde 55-60’lara çıktığını ifade eden Bozkurt, şunları kaydetti: “Corolla’ya olan ilgi hedeflerimizin yükselmesine neden oldu. Yılbaşında belirlediğimiz 27 bin 500 adetlik satış hedefini 34-35 bine çıkardık. Pazarda daralmanın hızı hafifledi. Seçimlerden sonra stabil bir seyir var. Satışların 700 bin adedin üzerine doğru gidebileceğini öngörüyoruz. Ancak temkinli duruşumuz devam ediyor. Global gelişmeleri takip ediyoruz. Fed’in faiz kararı, kurun hangi seviyelere gideceği önemli.”

1 MİLYON HAYAL DEĞİL

Türkiye’de otomotiv satışlarının potansiyelinin 1 milyon adet olduğunu belirten Ali Haydar Bozkurt, cari açığı azaltmak için pazarın soğutulduğunu söyledi. Bozkurt, “Orta vadede alınan önlemlerin sektöre olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. 1 milyonluk iç pazar yeni yatırımlar için çok önemli. Türkiye’ye sıfırdan yeni yatırım gelmesini istiyorsak satışların büyümesi gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

Teşvikle hibridin payı yüzde 50’ye çıkar

TÜRKİYE’de bugüne kadar 600 adede yakın hibrid otomobil sattıklarını belirten Ali Haydar Bozkurt, Avrupa’daki gibi teşviklerin olması halinde bu rakamın çok üzerine çıkabileceklerini belirtti. Bozkurt, “Avrupa’da çevreci hibrid araçlara önemli vergi avantajları sağlanıyor. Eğer Türkiye’de teşvik verilseydi 5 yıllık dönemde bir modelde hibridin payı yüzde 50’lere kadar çıkardı. Örneğin satılacak her 10 Yaris’ten 5’i hibrid olurdu” dedi.

Dizel fiyatına hibrid Yaris

TOYOTA yeni Yaris modelini Türkiye’de pazara sundu. B segmentinde yer alan aracın fiyatı 38 bin 900 liradan başlıyor. Yaris’in çevreci ve tasarruful hibrid versiyonu da ekimde yollara çıkacak. Yaris Hybrid’in fiyatı lansmana özel dizelle eşitlendi. Otomobil 58 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satılacak. Yeni Yaris’te 69 beygir gücünde 1.0 lt VVT-i, 99 beygirlik 1.33 lt Dual VVT-i ve 90 beygir gücünde 1.4 D-4D motor seçenekleri yer alıyor. Yaris Hybrid’in kaputu altında 1.5 litrelik benzinli motor bulunuyor. Araç 100 km’de ortalama 3.6 litre harcıyor.

Büyük ‘Adam’ özel gelecek

ALMANYA’da geliştirilip, üretilen en küçük otomobil olma özelliğini taşıyan Opel Adam’ın yeni mini crossoveri ‘Rocks’ın uluslararası basın lansmanını Letonya’nın başkenti Riga’da gerçekleştirdi. İlk tanıtımının 2013 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapıldıktan sonra bugüne kadar 100 bin adet satan Opel Adam’ın bu mini crossover’i, Türkiye’de ise özel siparişle pazarlanacak. Avrupa’da 15 bin 990 Euro’dan (45 bin 500 TL) başlayan fiyatlarla satışa sunulan Adam Rocks’un, Türkiye’de ki fiyatı ise 55 bin ile 60 bin lira arasında olacak. Kurucusu Adam Opel’in adını taşıyan bu mini otomobil, yeni ve tamamı alüminyum olan üç silindirli , 90 ve 115 olmak üzere iki farklı beygir seçenekli 1.0 Ecotec Turbo motora sahip. Her iki motor da 1.800 dev/dakikada 170 Nm oranında tork üretiyor. Üç silindirli motorun 90 beygirlik seçeneğinde maksimum hız saatte 180 kilometre, yakıt tüketimi 4.5 litre, ve sıfırdan 100 kilometre hıza da 11.9 saniyede ulaşıyor. 115 beygirlik motor seçiğinde ise maksimum hız saatte 196 kilometre, yakıt tüketimi 5.1 litre ve sıfırdan 100 kilometre hıza da 9.9 saniyede ulaşıyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)