Kamuda araç kiralamaya yeni düzenleme

Kamuda araç kiralamaya yeni düzenleme

access_time02 Ekim 2014 12:13
Kamuda "yakıt dahil" araç kiralamaya son verildi. Taşıtlar, artık yakıt hariç, şoförlü veya şoförsüz kiralanabilecek
Hizmet alımı suretiyle taşıt edinilmesine ilişkin esas ve usullerde değişikliğe gidildi.
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararına göre, Hizmet Alımı Suretiyle Taşıt Edinilmesine İlişkin Esas ve Usuller'in 6. maddesinde yer alan, "Taşıtlar şoförlü veya şoförsüz, yakıt dahil veya hariç, kısmen şoförlü veya şoförsüz veyahut kısmen yakıt dahil veya hariç olarak edinilebilecektir" şeklindeki düzenlemede değişiklik yapıldı. Buna göre, kamuda "yakıt dahil" araç kiralamakaldırıldı. Taşıtlar, artık yakıt hariç, şoförlü veya şoförsüz kiralanabilecek.

Kasko değerinin yüzde 2'sini aşamayacak

Değişiklikle genel yönetim kapsamındaki kamu idareleri ile bu idarelere bağlı döner sermayelerin (Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ile TBMM Genel Sekreterliği hariç) hizmetleri için ihtiyaç duyulan binek, station-wagon, arazi binek, kaptı kaçtı, panel ve pikap tipi taşıtların hizmet alımı yöntemiyle ediniminde, şoför giderleri hariç yapılan taşıt kiralamalarında aylık kiralama bedeli (KDV hariç, her türlü bakım-onarım, sigorta ve benzeri giderler dahil), taşıtın Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği tarafından yayımlanan ve harcama talimatının verildiği yılın ocak ayı itibariyle uygulanacak Motorlu Kara Taşıtları Kasko Değer Listesinde yer alan kasko sigortası değerinin yüzde 2'sini aşmayacak.

Şoför giderleri dahil yapılan taşıt kiralamalarında aylık kiralama bedeli, söz konusu orana göre tespit edilecek tutara yürürlükteki brüt asgari ücretin yüzde 50 artırımlı tutarının ilave edilmesi suretiyle hesaplanacak tutarı aşmayacak.

Yüzde 2'lik oranı idareler ve taşıt cinsleri itibariyle yüzde 20'ye kadar artırmaya ve eksiltmeye Maliye Bakanlığı yetkili olacak.

Binek, station-wagon, arazi binek, kaptı kaçtı, panel ve pikap tipi taşıtlar haricindeki taşıtlar ile bazı makam ve hizmetler için edinilecek taşıtların temininde satın alma yöntemi tercih edilecek.

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte sözleşmesi devam eden taşıt kiralamaları, sözleşme süreleri bitimine kadar mevcut sözleşme hükümlerine göre yürütülecek.

Düzenleme, bugünden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

ABD'deki gemi kazası sonrası otomotiv sektörü endişeli

ABD'deki gemi kazası sonrası otomotiv sektörü endişeli

access_time27 Mart 2024 12:07

ABD'nin Baltimore kentinde bir geminin çarpması sonucu yıkılan köprü nedeniyle, otomotiv sektörü acil durum planları yaparak araç sevkiyatlarını diğer limanlara yönlendirmeye...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)