Kara kış Türkiye’yi vurdu, İstanbul'da son durum!

Kara kış Türkiye’yi vurdu, İstanbul'da son durum!

access_time06 Ocak 2015 11:26
Yoğun kar yağışı karayollarını kapadı, uçuş seferleri ve deniz otobüsü seferleri iptal oldu. İstanbul genelinde de kar yağışı etkisini gösteriyor
Türkiye, Balkanlar ile Karadeniz üzerinden beklenen, günlerdir uyarısı yapılan ‘dondurucu’ havanın etkisine girdi. Birçok bölgede ve kentte hava sıcaklıkları sıfırın altına düştü, yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Marmara ve Ege’de gece sıcaklıkları sıfırın altında 10 dereceye kadar düştü. Birçok kentte ana, ilk ve orta okullar tatil edildi. THY'de olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok uçuşunu iptal etti. İstanbul'da ise Meteoroloji dün yoğun kar uyarısı yaptı. İstanbul Valiliği il genelinde eğitime bir gün (bugün) ara verileceğini açıkladı. Gece saatlerinde İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı.

Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse, İstanbul'da Üsküdar, Kısıklı ve Çamlıca Tepesi'nde kar yağışının devam ettiğini, Şile, Ağva, Tuzla, Orhanlı, Hadımköy, Beylikdüzü ve Başakşehir'de de yağışın başladığını söyledi.

Köse, kentte soğuk havanın dün itibarıyla etkili olduğunu, kar yağışının Anadolu Yakası'nda Pendik, Sultanbeyli, Şile, Beykoz ve köylerinde, Avrupa Yakası'nda Arnavutköy, Hadımköy, Büyükçekmece ve Sarıyer'de etkisini gösterdiğini ifade etti.   

Bugün öğle ile akşam saatleri arasında İstanbul'un büyük bölümünde kar yağışının etkili olacağını vurgulayan Köse, şunları kaydetti:

"Yağıştan, Silivri'nin batısında kalan kesim ve Trakya kesimi etkilenmeyecek. Kar, Büyükçekmece ve doğusunda kalan kısımda görülecek. Hava çok soğuk olduğu için düşen her damla kar olacak. Yağışın bugün öğle ve akşam saatleri arasında olmasını bekliyoruz. Zaten şu an Üsküdar'da, Kısıklı'da, Çamlıca Tepesi'nde kar yağışı devam ediyor. Şile, Ağva, Tuzla, Orhanlı, Hadımköy, Beylikdüzü ve Başakşehir'de de başladı. Anadolu Yakası'nın Pendik Sultanbeyli, Şile ve Beykoz'un köylerinde 3-8 santimetre, Avrupa'da Arnavutköy, Hadımköy ve Büyükçekmece'de 3 santimetre, Sarıyer'de de 2 santimetre kar örtüsü var. Şehrin merkezindeki insanlarımız öğleden sonra kara kavuşacak."

ANKARA BEYAZA BÜRÜNDÜ
Başkentte kar yağışı kentin yüksek yerlerinde etkili oluyor. Önceki akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Dikmen, Şentepe ve Keçiören gibi kentin yüksek yerleri beyaza büründü. Kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilememesi için ana arterler ve bazı caddelerde kar küreme ve yol tuzlama çalışması yapılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre Ankara’da kar yağışı bugün de aralıklarla devam edecek.

İZMİR’DE KAR ETKİLİ OLUYOR 
Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı, İzmir'de de etkili olmaya başladı. Bir süredir geceleri sıfırın altına inen, rüzgarla birlikte çok daha fazla hissedilen soğuk hava, yerini kara bıraktı. Özellikle Bornova İlçesi başta olmak üzere otomobillerin üzeri, kaldırımlar ve çatılar beyaz örtüye bürünmeye başlandı. Gece taksicilik yapan Cengiz Savurkaç (48), "Havalar iyice soğudu, kar yağışı İzmir'de, başladı. Kimse evden çıkmadığı için iş yapamaz olduk" dedi.



SÜRÜCÜLER DİKKAT! BOLU DAĞIN’DA GÖRÜŞ MESAFESİ DÜŞTÜ
Bolu Dağı’nda kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinin 30 metreye kadar düşmesi sürücülere zor anlar yaşattı. Yağış, özellikle D-100 karayolunun Heyelan, Bakacak, Karanlıkdere, TEM otoyolunun viyadükler ve Bolu Dağı Tüneli kesiminde etkili oldu.
 
ULUDAĞ’DA KAR KALINLIĞI 185 SANTİMETRE
Kar kalınlığının dün sabah 185 santimetreye ulaştığı Uludağ’da devrilen ağaçlar Bursa karayolunu kısa süreli ulaşıma kapattı. Uzun araç kuyrukları Karayolları ekiplerinin ağaçları kaldırmasıyla tekrar açıldı.
Kocaeli Gebze ilçesinde aşırı yağış nedeniyle toprağın yumuşaması sonucu önceki gece meydana gelen heyelan, yol kapattı, faciadan dönüldü.
 
KARAYOLLARINDA DURUM NE?
Manisa'nın Kula İlçesi'nde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinden geçen İzmir-Ankara Karayolu ulaşıma kapandı. 2 greyderin Kula ilçesinde yol açma çalışması yaptığı ayrıca ekiplerin yolda tuzlama çalışmasının yaptığı bildirildi.
Afyonkarahisar-Antalya-Denizli karayolu karda kayan araçlar nedeniyle trafiğe kapandı. Araçlarda bulunanlar mahsur kaldı.
Uşak ve çevresinde yoğun kar nedeniyle Eşme-Denizli karayolu ulaşıma kapandı, Uşak-Ankara karayolunda aksama yaşandı.
 


YAĞMUR HAYATI FELÇ ETTİ
Sağanak yağış Hatay’da sele neden oldu. Merkez Antakya İlçesi Tahta Köprü ve Serin Yol mahallelerinde dere kenarında bulunan bazı evlerin içi ile yollar yağmur sularının dağlık kesimden getirdiği balçıkla kaplandı..
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde dün akşam saatlerinde şiddetini artıran yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağış nedeniyle dere taştı, bodrum katlarında bulunan vatandaşların evlerini su bastı. Siverek Belediyesine bağlı ekipler, iş makinesiyle taşan derenin etrafında çalışma yaparken vatandaşlar evlerine dolan suyu kendi imkanları ile tahliye etmeye çalıştı.
 
UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ
Türk Hava Yolları (THY) kar yağışının uçuşları aksatmaması için bugünkü bir çok seferini iptal etti. Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile Antalya, İzmir, Ankara, Gaziantep, Adıyaman, Amasya-Merzifon, Denizli, Batman, Alanya, Diyarbakır, Sivas, Konya ve Kayseri çıkışlı iç hat uçuşlarının bir bölümü ile Üsküp, Budapeşte karşılıklı seferleri ve Cenevre-İstanbul uçuşu bugün yapılması planlanıp iptal edilen uçuşlardan.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan İstanbul'a yapılması planlanan 7 uçak seferinin, İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle iptal edildiği bildirildi. Alınan bilgiye göre, 4 hava yolu şirketi, İzmir'den İstanbul'a yaptığı 7 seferi, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal etti. İzmir'den diğer illere yapılan seferlerde ise herhangi bir aksama olmadığı belirtildi.

İDO VE BUDO BAZI SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitelerinden, bugün yapılması planlanan bazı seferlerini, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.
İDO'nun iptal ettiği seferler şöyle: 
07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü seferi
08.00 Bursa - Armutlu - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi
BUDO'nun iptal ettiği seferler ise şöyle: 
07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi 
08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi 
10:45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi 
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi 
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi 
12.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi 
12.30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)