Karsan'da 'Bertone' bombası

Karsan'da 'Bertone' bombası

access_time31 Mart 2014 11:10
Karsan, dünyaca ünlü İtalyan tasarım markası Bertone'nin hem marka hem de müze haklarını aldı
Son dönemde Türk şirketleri dünyada satılık olan otomotiv şirketlerini yakın takibe almış durumda. Bir taraftan yan sanayi şirketleri dünyada büyük alımlara imza atarken diğer taraftan finansal zorluk çeken marka ve şirketler için Türk şirketleri sırada bekliyor. İtalya’nın iflas başvurusunda bulunan ünlü tasarım şirketi Bertone’de 1 yıldır Karsan’ın merceğinde. Geçtiğimiz yıl İtalyan basını da 102 yıllık Bertone için Karsan’ın teklif verdiğini yazmış, Karsan’da bunu doğrulamıştı.
 
BORÇ DESTEĞİ VERDİK

Geçtiğimiz hafta finansal krizden kurtulamayacağı belli olan ve iflas başvurusunda bulunan Bertone’yle ilgili son durumu Karsan ve Hexagon’un Kurumsal İletişim ve Hukuk Direktörü Emre Akın Sait’e sordum. Akın Sait, Bertone’yle 1 yıl önce ciddi şekilde ilgilendiklerini ve çok uğraştıklarını doğrulayarak şunları söyledi: “Bir ön değerlendirme yapıp satın alma için düğmeye bastık. O dönem Bertone yetkilileri bize ‘Madem bizle ilgileniyorsunuz siz değerlendirmenizi yapana kadar bize acil ödememiz gereken kısa vadeli borçlarımız için destek olun’ dediler. Bizde, satış durumunda avantajlı ve öncelikli duruma geçebileceğimizi düşünerek bunu kabul ettik. Bertone, 2 milyon Euro’yu aşan bu destek karşılığında bize Bertone markasının ve İtalya’daki Bertone müzesinin tüm haklarını verdi. Bu işlemi  Karsan’ın Avrupa’daki iştiraklerinden Silcolux ile yaptık.”
 
TİCARİ HAKLARI İSTEDİK

Yapılan ön değerlendirme sonrasında Bertone’nin belirttiğinden daha fazla borcu olduğunu saptadıklarını kaydeden Emre Akın Sait, “Bu durumu görünce Bertone’yi almaktan vazgeçtik ve hemen verdiğimiz borcu geri ödemelerini istedik. Ama bunu yapamadılar. Bu aşamadan sonra biz ya sahip olduğumuz marka haklarını mahkeme üzerinden sattırıp, verdiğimiz parayı geri alacağız ya da Bertone’den paraya karşı haklarına sahip olduğumuz marka ve müzenin ticari haklarını da vermesini isteyeceğiz. Bu konuda girişimde bulunduk, sonucu bekliyoruz” dedi. Bertone’yi Hexagon’un Avrupa’da büyümesi için istediklerini de söyleyen Sait, “Dünyaca ünlü bir marka bize büyük ivme katacaktır. Şu anda bekliyoruz ve Türkiye’deki yoğun gündemden dolayı pek ilgilenemedik.” diye konuştu.
 
102 YILLIK İTALYAN DEVİ

1912 yılında kurulan ve otomobilde tasarımın babası olarak bilinen Bertone; Ferrari’den Aston Martin’e, Fiat’tan Lamborghini’ye, Volkswagen’den Opel’e kadar birçok markaya imzasını attı. Kişiye özel araç da tasarlayan Bertone’nin Lamborghini Miura, Countach, Ferrari 250 GT, Alfa GT gibi çok konuşulan tasarımlara sahip.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)