Kendi kendini kullanan arabalar geliyor

Kendi kendini kullanan arabalar geliyor

access_time11 Mart 2015 10:30
Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda kendi kendini kullanan araba çılgınlığı
Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı 5 – 15 Mart tarihleri arasında meraklılarına en son teknolojileri sunuyor. 130 yeni modelin tanıtıldığı ve 700 binden fazla ziyaretçinin akın ettiği fuarın en ilgi çeken aracı Budii oldu.
video##1524##player
İsveç otomobil firması Rinspeed tarafından üretilen Budii, sürücü ve otomatik pilotun ilişkisini farklı bir boyuta taşıyacak. Bilgisayar yardımıyla kullanılacak olan Budii otomobiller, tehlikeyi sezerek aracı durdurabilecek. Rinspeed CEO’su Frank Rinderknecht aracın gelecekteki kendi kendini kullanan otomobillere doğru atılan büyük bir adım olduğunu belirtti:
 
“Bu yeni bir teknoloji ve biz bununla yaşamayı öğreneceğiz. Tıpkı 20 yıl önce internet teknolojisinde olduğu gibi biraz ürkmemiz normal. Ancak günümüz gençliği internetten başka bir şey bilmiyor. Yani bu bir nesil sorunu, teknolojiye adaptasyon elbet gerçekleşecek.”
 
Budii, otomobilin dışında bulunan özel kameralar ile olası tehlikeleri tespit ediyor ve hava şartları ile trafiği izleyerek gidilecek en iyi rotayı kendi belirliyor.
 
İtalyan üretici ED’in son buluşu Torq ise elektrikli kendi kendini kullanan araçların oldukça spor bir modeli olarak karşımıza çıkıyor. Alçak yapıya sahip spor görünüşlü araba, bir şehir otomobili değil, aksine güçlü motoruyla hız yapmaya elverişli.
 
Volkswagen ise 4 kapılı, üstü açık hibrit modeliyle beğeni topladı. Sport Coupe GTE isimli araç bir turbo V6 benzinli ve iki elektrikli motoruyla esnek,yumuşak ve rahat bir sürüş vaat ediyor.
 
Aracı Volkswagen tasarım ekibinden Tobias Suhlmann anlattı:
“Arkamızda 4 kapılı, hibrit motorlu bir spor araba duruyor. Aracın silüetine bakarsanız oldukça yumuşak hatlara sahip olduğunu görebilirsiniz. Arabanın arkasına doğru inen dinamik kıvrımı sanki otomobilin kaslı postürünü temsil ediyor.”
 
Amerikanın gözde otomobil üreticisi James Glickenhaus da yeni SCG 003 yarış arabasını Cenevre’de tanıttı. Otomobil, Mayıs ayında pistlerde olacak. Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı 15 Mart’a kadar devam edecek. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

access_time30 Nisan 2023 15:45

Türk otomotiv sektörü firmaları Brezilya'daki "Automec Feira" fuarına katıldı.

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

access_time17 Ekim 2021 21:19

ABD'nin Florida eyaletinin Miami kentindeki Miami Beach Convention Center'da düzenlenen Miami Uluslararası Otomobil Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

access_time13 Eylül 2021 13:18

Autoshow 2021 Mobility Fuarı, 14-26 Eylül tarihlerinde dijital ortamda ziyarete açılıyor.

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

access_time26 Ağustos 2021 03:41

Katar Turizm ile Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı (GIMS) arasında ortaklık anlaşması imzalandı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)