Kia rakiplerini geride bıraktı

Kia rakiplerini geride bıraktı

access_time19 Temmuz 2017 15:20
Kia ABD'de birinci oldu. Otomobil sahiplerinin kullanıcı memnuniyetinin baz alındığı J.D. Power İlk Kalite Değerlendirme Raporu’nda geçtiğimiz yıl tüm rakiplerini geride bırakarak ilk sırada yer alan Kia, bu yıl da birinciliği elde etti.

KIA, aldığı yüksek puanlar ile başarısını arttırarak sürdürdüğünü bir kez daha kanıtladı. Kia’nın Soul, Cerato, Niro ve Sorento modelleri kendi sınıflarında birinciliği göğüsledi.

J.D. Power raporunda 26 segmentten 243 model, 77.415 otomobil sahibinin satın alma sonrasındaki ilk 90 günde yaptığı genel kalite sorunları göz önüne alınarak değerlendirildi. Sürüş deneyimi, motor ve şanzıman performansının da dikkate alındığı raporda KIA, diğer tüm otomobil ve kamyon markalarına göre en az kullanıcı şikayeti ile kalitesini belgeledi.

Araştırmada son 20 yılının en iyi performansına imza atan KIA; Soul, kompakt sedan Cerato, kompakt SUV Niro ve SUV Sorento ile 4 farklı sınıfta rakiplerini geride bırakarak birinci oldu. Soul üç yıl üst üste KIA’ya başarı getirirken, markanın yeni modeli Niro, sektördeki ilk yıllarında sergiledikleri performans ile iddialarını güçlendirdi. Sportage da dahil olmak üzere KIA’nın, 2017 İlk Kalite Değerlendirme Raporu’nda yer alan beş modelinden her biri kendi sınıfında birinci veya ikinci sırada yer alarak, üstün başarı elde etti.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

access_time24 Nisan 2024 11:29

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

access_time24 Nisan 2024 11:24

Almanya otomotiv sektöründe, gerek ana sanayilerde gerekse tedarik sanayindeki önemli firmalarda kilit rollerde Türk yöneticiler var.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)