Kiralamanın cazibesi filo sektörünü büyüttü

access_time30 Ocak 2015 11:29
1 / 10

Şirketler birkaç yıldır otomobil satın alma yerine ki­ralamaya yöneldi. Operasyonel filo kiralama şirketleri, müşterilerine sundukları hizmetlerle hem şirketlerin yükünü hafifletiyor hem de sermayelerini verimli kullanmalarını sağlıyorlar. Şirketler, yılardır otomobil satın alıyordu. Bu araçları kullanırken sigortasından bakımına, lastiğinden muayenesine kadar birçok teferruatla ilgilenmek zorunda kalan şirketler, bu araçların satılıp yenilerini alırken finans ve zaman kaybı yaşıyordu. Filo kiralama sektörünün sunduğu avantajlar sayesinde şirketlerin 0 km otomobil satın alma devri artık kapandı.

Para Dergisi’ndeki Bülent Ekimci ve Baturhan Boyacılar imzalı habere göre Türkiye'de son yılların büyüyen sektörlerinden biri olan operasyonel filo kiralama, müşterilerin taleplerini dinleyerek ihtiyaçlarına göre araç belirliyor. Müşterilerine otomobil konusunda danışmanlık da yapan şirketler, kiraya verecekleri aracın sayısını, modelini, motor ve donanım özelliklerini belirledikten sonra sözleşme yapıyor. Bu sözleşmede aracın yılda kat edeceği kilometre, kiralanma süresi ve aylık ödeme tutarıyla para birimi belirleniyor. Müşteri isterse aracı kiralarken finansal kredi desteği de sağlanıyor. Müşteri, aracını teslim alıp kullanırken sadece aylık belirlenen kira tutarını ödüyor. Ödeme faturalandırıldığı için tamamı gider olarak gösterilebiliyor ve yıllık hesap bilançosunda sapma olmuyor.

folder_openEtiketler

İlgili Galeriler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.