Koç Çin´de Ford Trucks´la ağır ticari araç satacak

Koç Çin´de Ford Trucks´la ağır ticari araç satacak

access_time18 Eylül 2014 17:33
Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, "Ford Trucks olarak Türkiye’den dünyaya teknoloji ihracatına da başladık
Dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin’de, 2013 Nisan ayında ağır ticari araç motorlarının üretimi için JMC firması ile motor teknolojisi lisans anlaşması imzaladık. Arkasından geçtiğimiz ay yine JMC’ye bu kez komple kamyon üretimi için lisans verdik. Böylece Ford Trucks lisansı ile ağır ticari araçlarımız Çin pazarında da satılmaya başlanacak." dedi.

Ford Trucks çekici ve kamyon müşterilerine satış, servis, yedek parça ve ikinci el olmak üzere hizmetleri aynı çatı altında vermek için 4S konseptiyle hizmete açılan Ford Trucks bayileri yatırımlarına devam ediyor. Yeni yapılanma çerçevesinde Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde ve İstanbul’da açılan bayilerin ardından, Ford Otosan’ın 13 yıldır tüm dünya için üretim yaptığı Kocaeli’nde yeni 4S konseptli Ford Trucks tesisi açıldı.

Ford Trucks bayi atağı dahilinde şimdiye kadar Bursa, Eskişehir, Ankara, İzmir, Antalya, Diyarbakır, Konya, Kayseri, Mersin, Malatya, Gaziantep, İstanbul ve Silivri’de 4S konseptli yeni Ford Trucks bayileri açılmıştı.

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, açıış töreninde yaptığı konuşmada, "Ford Otosan’ın tüm dünya için üretim yaptığı tesislere ev sahipliği yapan Kocaeli’ndeki bu açılış bizim için ayrı bir heyecan kaynağı oldu. Çünkü biz, 2001 yılından bu yana Kocaeli halkıyla birlikte yaşıyor, birlikte üretiyor, birlikte çalışıyoruz. Kocaeli’ni evimiz olarak görüyoruz. Ford Otosan olarak, toplam üretim kapasitemizi son 13 yılda 10 kat artırarak yılda 415 bin araca çıkarttık. Fabrikamız büyürken, spordan kültüre, sanattan eğitime birçok alanda Kocaeli için yarattığımız katma değeri de büyüttük. Bundan sonra da evimiz için çalışmaya, yatırım yapmaya devam edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Ford Otosan’ın kurulduğu günden bu yana Türkiye’de otomotiv sanayinin gelişimi yolunda büyük çaba sarfettiğini ve 55 yılın getirdiği tecrübeyle bugüne kadar 180 binin üzerinde kamyon ve 550 binin üzerinde motor ürettiklerini de belirten Ali Koç, "Ford Trucks olarak Türkiye’den dünyaya teknoloji ihracatına da başladık. Dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin’de, 2013 Nisan ayında ağır ticari araç motorlarının üretimi için JMC firması ile motor teknolojisi lisans anlaşması imzaladık. 

Arkasından geçtiğimiz ay yine JMC’ye bu kez komple kamyon üretimi için lisans verdik. Böylece Ford Trucks lisansı ile ağır ticari araçlarımız Çin pazarında da satılmaya başlanacak. Çok şükür, hayallerimizin ötesinde bir başarı yakalayan şirketimiz, inşallah bundan sonra da bu başarılarını geliştirerek ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edecek."
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)