Konuşan Murat 124 ilgi çekiyor

"Konuşan" Murat 124 ilgi çekiyor

access_time27 Aralık 2015 15:02
Antalya'da düzenlenen "Murat 124" buluşması etkinliğinde, birbirinden renkli ve özellikli otomobiller sergilendi
Antalya'da "Murat 124" sahiplerinin bir araya geldiği etkinlikte, birbirinden renkli araçlar ilgi gördü.

Kepez Kent Ormanı'nda Kulüp 124 Grubu'nun organize ettiği "Kışa Merhaba" etkinliğine, Antalya ve çevre illerden 40 otomobil katıldı.

Birbirinden renkli, özellikli ve bakımlı araçlara, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bazı otomobillerin üzerindeki süslemeler ile "Yokluktan değil, zevk meselesi" ve "Keyfi hizmete mahsustur" yazıları dikkati çekti.    

Kulüp 124 Grubu Başkanı Osman Kölemen, 1973 yılında kurulan kulübü Antalya'da üç yıl önce yeniden canlandırmak için yola çıktıklarını belirterek, ülke genelinde 4 bini aşkın üyeleri bulunduğunu bildirdi.

Geçen yıl da "Kışa Merhaba" programı organize ettiklerini belirten Kölemen, şöyle konuştu: 

"Murat 124'lerin külüstür değil de klasik olarak tanımlanması için etkinlik yaptık. Murat 124 tutkunu olmak için aracın içine binmek yeterli. Burada 1971 ve 1976 model aralığında araçlarımız sergileniyor. Arabalarımıza isim de taktık. Örneğin benimki 'Bıdık', arkadaşımınki 'Baba Victor'. Hurdacıya giderseniz 3 bin liraya da Murat 124 var ama bunun yanında 25 bin liraya da aracımız mevcut. Etkinliğimizde motosikletlerin yanı sıra bir arkadaşımızın 'Anadol SL' polis aracını da görsel amaçlı alana koyduk."

- "Cem Yılmaz'dan esinlendik"

Etkinlikte en ilgi çeken araçlar arasında yer alan konuşma kitli aracın sahibi Şehmus Sümer ise bu özelliği arabaya kazandırmak için 4 ay uğraştıklarını ve sonunda başardıklarını söyledi.

Bunu biraz daha geliştirmeyi planladıklarını anlatan Sümer, şunları kaydetti: 

"Otomobille karşılıklı sohbet bile edebilmenin peşindeyiz. Arabamız, 75 model. Biraz klasik hastalığım olduğu için gramofon, bir sürü aksesuar yaptık. Aracın üzerindeki gramofon 32 model, çalışır vaziyettedir. Aracımda otomatik camlar, cam modülleri, bagaj, kontak iptali, merkezi kilit camlar, hepsi mevcut durumda. Bunun yanında da konuşuyor. 'İmdat arabayla oynuyorlar', 'Tornavidayla sağını solunu kurcalamayın, içinde insan yoktur' gibi 6-7 cümle konuşuyor. Cem Yılmaz'dan esinlendik. Cem Yılmaz'ın reklamında oynattığı araba bile bilgisayardan konuşmadır, bizim ki orijinal yani, yanlış olmasın." 

Sümer, aracı satmayı düşünmediğini belirterek, "Buna gönül verdik. Evladiyelik diye tutuyoruz elimizde" ifadesini kullandı.

- 10 bin dolarlık "Murat 124"

Otomobiline 10 bin dolar isteyen Muharrem Demirkıran ise aracında değişen parça bulunmadığını, her şeyinin orijinal olduğunu vurguladı.

Aracının yol bilgisayarı, bluetooth üzeri araç telefon görüşmesi, geri görüş kamerası, mini buzdolabı, gece far sensörü özelliklerine sahip olduğunu, bagajının da otomatik olduğunu ifade eden Demirkıran, "22 bin lira teklif eden oldu, aracımı vermedim. 10 bin dolar verene satacağım" diye konuştu.  A.A 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Yerli otomobil test aşamasında

Yerli otomobil test aşamasında

access_time05 Mart 2016 07:49

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yerli otomobilde 30-40 araçlık test filosu üretileceğini söyledi

Yeni yılda el yakacak

Yeni yılda el yakacak

access_time31 Aralık 2015 14:10

2016 model araçların gelmesiyle sıfır otomobilde fiyatlar artacak. Bu artış ikinci el otomobil fiyatlarını da yukarıya çekecek

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

access_time27 Aralık 2015 11:40

Yılbaşı tatilinde 8 milyon yolcu taşımayı hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 4 bin 500 ek sefer düzenleyecek

Alkollü araç kullanmanın cezası artıyor

Alkollü araç kullanmanın cezası artıyor

access_time27 Aralık 2015 10:47

TŞOF Başkanı Apaydın, yeni yılda alkollü araç kullanmanın cezasının 844 lira olacağını açıkladı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)